Haberler

NATO: Birlikler Hazır, 48 Saat İçinde Göndeririz

Güncelleme:

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Türkiye dahil tüm müttefiklerimizi her türlü tehdide karşı korumaya hazırız. Birliklerimizi 48 saat içinde göndeririz." dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın hava operasyonlarıyla aynı zamanda Türkiye'nin sınırını koruduklarına ilişkin açıklamasına, "Türkiye güçlü bir müttefik. Rusya'nın yardımına ihtiyacı yok. Ancak gerekise 48 saatte konuşlanabiliriz. Bizim NATO olarak caydırıcılık mesajı vermemiz önemli. Bunu yaparsak Türkiye'nin ihtiyacına karşılık vermiş oluruz" diye konuştu.

"NATO HER ZAMAN DESTEĞE HAZIR"

Stoltenberg, Brüksel'de NATO Genel Merkezi'nde gazetecilerle buluştu, gündeme ait soruları cevaplandırdı. Bir gazetecinin Kremlin sözcüsünün sözlerini hatırlatıp " Türkiye'nin Rusya'nın yardımına ihtiyacı var mı" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

"Zannetmiyorum. Türkiye güçlü bir ülke NATO'daki en büyük ordulardan birine sahip. türkiye kendini koruyabilecek güçte bir müttefik ama NATO her zaman desteğe hazır. Türkiye ile temas halindeyiz. Daha fazla ihtiyaç olursa bu desteği artırmaya hazırız. İhtiyaç halinde 48 saat içerisinde konuşlanma kapasitemiz var. Hızlandırılmış güç kapsamında denizdeki kapasitemizi de görüştük. Buradaki amacımız bütün müttefiklerimizi desteklemek. Çalkantıya yakın Türkiye gibi müttefiklere daha fazla destek olmak."

"NATO'NUN AMACI KORUMAK VE SAVUNMAK"

Stoltenberg, "Son gelişmeler ışığında başarısına baktığımızda Rusya'nın politikasını değiştirmek için NATO ne yapacak" şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

"NATO'nun temel amacı bütün müttefiklerini korumak ve savunmaktır. Bizim Rusya'nın davranışına karşılık agresif hamlelerine karşılık, özellikle Ukrayna'da yarattığı istikrarsızlık durumunda da bunu yaptık. Soğuk savaşın bitiminden bu yana kolektif savunmanın en iyi örneklerinden birini verdik. Caydırıcılık, NATO ülkelerinin güvenliğini sağlamak için önemliydi bu. Bütün müttefiklerin NATO'nun kendilerini koruyacağını bilmeleri, kolektif savunmanın parçası olduklarını bilmeleri, bunu vurguladık.

"RUSYA SURİYE'DE YENİ MODERN SİLAHLARINI TEST EDİYOR"

NATO Suriye'deki operasyonlarda yer almıyor. ABD öncülüğünde koalisyon yürütüyor bu operasyonu. NATO için gelişmeler çok önemli, Rusya burada modern silahlarını test ediyor. Gittikçe artan Rusya varlığını görüyoruz, Türkiye'nin NATO sınırının ihlaliyle bağlantılı bir durum. Akdeniz'de de Rusya varlığını artırdı. Tüm bunlar NATO'nun önündeki zorluklar. Toplantıda bunu görüştük. Geçtiğimiz sonbaharda zirvede verdiğimiz vaatleri yerine getiriyoruz."

"Caydırıcı olmak adına gücünüzü kullanma durumunda mısınız? Siz ABD'nin önderliğindeki koalisyon ve Rusya'nın operasyonlarının çatışması konusunda ne kadar endişelisiniz" şeklindeki soruya ise şu yanıt geldi:

"Biz bu NATO tepki gücünü caydırıcılık için konuşlandırmak durumunda değiliz. NATO'nun karşısındakiler şunu bilmeli, biz istediğimiz zaman konuşlandırabiliriz. Bunun bilinmesi önemli. Türkiye güçlü bir müttefik, 2. büyük orduya sahip NATO içerisinde. Türkiye'nin NATO'nun bir parçası olduğunu bilinmesi, sağlam olduğunun bilinmesi gerekir.

"RUSLARLA TEKNİK DÜZEYDE, OPERASYONEL KONULARDA İRTİBATTAYIZ"

Bu mesajın güçlü bir şekilde verdiğimiz sürece Türkiye konusunda temel sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz demektir. Biz büyük caydırıcı gücüz, onların büyük bir ordusu var. Türkiye'nin savunmasına yönelik çok sağlam bir tavrımız var. Çatışma ihtimalinden elbette endişeliyiz. NATO olarak şeffaflık ve tahmin edilebilirlik ilkeleri üzerinde duruyoruz. Toplantımızda yine gündeme geldi, Ruslarla teknik düzeyde yanlış anlaşılma olur mu, pilot güvenliği, operasyonel çalışma konusunda Ruslarla irtibattayız."

PATRIOTLARIN ÇEKİLMESİ

ABD ve Almanya'nın Türkiye'deki Patriot füze savunma sistemlerini geri çektiğinin hatırlatılması ve bunun için doğru zaman olup olmadığının sorulması üzerine Stoltenberg, hem Türkiye hem de diğer müttefiklerle füze tehdidine karşı sağlanan korumanın nasıl devam ettirileceğiyle ilgili müzakerelerin sürdüğünü belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Jens Stoltenberg Brüksel Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (155)

recep:

Bu cakllar bizi rusya ile savasa zorluyor inşallah bu oyuna gelmeyiz

59
0
yanıtYanıtla
Kurufasulya:

Ukrayna da NATO ülkesiydi 48 saatte neden yanında olmadınız devletin çok akıllı olması lazım rusyayla bir savaşta natô en önde Türkiye yı işgal etmeye gelir

44
1
yanıtYanıtla
nato:

Ulan 48 saat diyorlar 48 gün olmasın avrupatoplulugunada 48 yıl geçmiş halen girecez

34
0
yanıtYanıtla
bülent:

lan salak gücün yetiyorsa kendiniz savaşın rusyayla. . türkiyeyi enayi sanıyorsunuz. . halk okadar aptal değil. .

32
0
yanıtYanıtla
mor:

DERSİMLİ RAFİZİ YEZİT MURO:NATO ABD emparyalizmine ve İSRAİL siyonizmine hizmek etmektedir. . . Hep bizi kandırmışlardır. . PKK da aynı durumda ama alt kademeler bunun farkında değilller. Onlara vaat edilen topraklar aslında yahudiye ulaşacak.

31
0
yanıtYanıtla
osman han:

hooop kardeşiiim, ben niye Rusya ile savaşayuım, sen beni ne diye koruyasın. İngilizin, Fransızınkorumasına niye gireyim.

30
0
yanıtYanıtla
Dersimli Rafizi YEzit Muro:

NATO ABD emparyalizmine ve İSRAİL siyonizmine hizmek etmektedir. . . Hep bizi kandırmışlardır. .

30
0
yanıtYanıtla
AAAMobil-IOS:

Natoya ne kadar güvenebiliriz Çok dikkat TÜRKİYEM ????????????

29
0
yanıtYanıtla
kenan ceylanMobil-ANDROID:

sonumuz hayrolsun NATO kuyumuzu kazıyor resmen

26
2
yanıtYanıtla
..................:

Turkiyye muslumanlari mucahidler arkanizda demokrasiyi komunizmi terk ediniz! Rasidi halifelik donem, ini getirelim adaletde yerni bulsun! bu oyunda kimler kayb edecek ahiretdede hepimiz sahidi oluruz

1
23
yanıtYanıtla
Tüm 155 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title