Haberler

NATO: Rusya ile İlişkiler Askıya Alındı

Güncelleme:

NATO tarafından yapılan açıklamada, "Rusya'yla tüm sivil ve askeri ilişkiler askıya alındı." denildi.

NATO, Ukrayna ve Kırım'da yaşanan gelişmeler nedeniyle Rusya ile tüm sivil ve askeri ilişkileri askıya aldı.

ASKERİ İLİŞKİLER ASKIYA ALINDI

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) üyesi ülkenin 28 dışişleri bakanı, Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin ardından ilk kez bugün Brüksel'de toplanarak Ukrayna krizini ele aldı. Yarın sona erecek, Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun temsil ettiği zirvede Moskova'yla sivil ve askeri işbirliğini resmen askıya alma kararı alındı. NATO, ortak açıklamada, Rusya'yı "uluslararası hukuka geri dönmek için acil adımlar atmaya" çağırdı.

İttifaktan yapılan yazılı açıklamaya göre bakanlar, Ukraynalı mevkidaşları Andriy Deşiçitsiya ile Ukrayna'ya ve bu ülkenin savunma reformlarına nasıl yardımcı olabileceklerini konuştu.

YAKIN ÜLKELERLE İŞ BİRLİĞİ ARTACAK

NATO toplantısı öncesi Alman Der Spiegel dergisine sızan yedi sayfalık belgelere göre NATO, Ukrayna gerginliği nedeniyle Rusya'ya yakın Ermenistan, Azerbaycan ve Moldova ile askeri işbirliğini artıracak. Tam üyelikleri gündeme gelebilecek bu üç ülkeyle ortak tatbikatlar ve eğitimler yapılacak. NATO jetleri rutin bir askeri tatbikatta bölgedeki hava devriyelerinde yer alacak.

Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu de ABD'nin Bükreş'teki büyükelçiliği aracılığıyla ülkedeki NATO üssünde konuşlanan asker ve uçak sayısını artırmak istediğini açıkladı. ABD, 1999'dan beri kullandığı Romanya'nın doğubatısında Karadeniz'deki Mihail Kog hava üssündeki 600 olan asker sayısı 1000'e çıkarmak istiyor.

NATO SİNYALİ VERMİŞTİ

NATO dışişleri bakanları toplantısının açılışında konuşan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, sınırları yeniden çizmek için güç kullanmaya hazır olduğunu gösteren Rusya ile ilişkilerin eskisi gibi süremeyeceğini söylemişti.

Bu bölgedeki güvenlik ve istikrarın nasıl korunacağını ele alacaklarını ifade eden Rasmussen, "Rusya, sınırları yeniden çizmek ve Avrupa'da fay hatlarını yeniden oluşturmak için güç kullanmaya hazır olduğunu gösterdi. Bu, Rusya'nın uluslararası taahhütlerine ve uluslararası hukuka aykırıdır." demişti.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Rusya Federasyonu Ukrayna Brüksel Kırım Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500

Yorumlar (29)

FERHATsevmek_ve_unutulmak_18@hotmail.com:

Natodan çıkalım diyeceğim ama şimdi chp li vandallar natomuza karışma diye ülkemizi talan ederler diye korkuyorum ;)

50
21
yanıtYanıtla
t.ckadir_gece@hotmail.com:

ulan notoya menderes döneminde girildi zaten ceza olarakta korede 100den fazla askerimiz öldü

yanıt0
yanıt0
Yasin KeskinSonnefes_by06@hotmail.com:

RUSYA NATO DIYE BISEYI KABUL ETMIYOR SALLAMIYOR TINLAMIYOR KI BU HABER NE :D Bos ısler :D

22
2
yanıtYanıtla
gerçek bufikret_601121@hotmail.com:

rusya avrupayı ve natoyu zaten ciddiye falan aldığı yokki..türkiyede hemen balıklama atlamasın asıl türkiyenin düşmanı en ağır vize uygulayan avrupadır

20
1
yanıtYanıtla
ÖMER_BİN_HATTABdigitalistoma@gmail.com:

ŞEREF YOKSUNU BİR BİRLİK ! UTANMAZ HERİFLER! BİR BÖLGE,ESKİ DEVLETİNE KATILDI VEYA İLHÂK OLUNDU,BUKADAR KIYÂMET.!Suriye'de BİR KATİL 200 BİN İNSANI;ÇLUK,ÇOCUK,KADIN,YAŞLI DEMEDEN KIYIMA UĞRATIYOR,MYANMAR'DA DİRİ-DİRİ İNSAN YAKILIYOR,MISIR'DA DEMOKRÂSİ KATLEDİLİYOR,ORTA AFRİKA'DA MASUMLAR KATLEDİLİYOR AMA SES-SEDÂ YOK !!!Neden söyleleyim mi? ÇÜNKÜ TÜM ÖLENLER MUSLİMÂN...ANLAYANA..

16
3
yanıtYanıtla
hüseyin 2h-5851@hotmail.com:

ulen aten rusya natoyu tanımıyor sen ilişkini askıya alsan ne olur be adamlar biz de dahil dünyanın yarısına doğalgaz satıyor sen istediğin kadar konuş

13
2
yanıtYanıtla
ermenistanla türkiye ayni askeri birligindean:

Dünya lideri sayin basbakanimiz herhal bizimle ermenistanla ayni asleri birliginde olmayi engeller. Ermenistanla hicbir zaman ayni tarafta olamayiz onlar hainlerdir onlar türk düsmanlaridir. Eger ermenistani üye yapacaklarsa turkiye cikmali. Ama dedigin gibi sayin basbakan dünya lideri o bir lafla bu natonun ermenistan isini bozar diye dusünüyorum.

12
3
yanıtYanıtla
coşkuncos.28@hotmail.com:

Yalaaaannnn...Sakın inanmayın..NATO'nun bütün planı..TÜRKİYEYİ Yalnızlaştırmak..RUSYA ile İşbirliği yapmamızı engellemek..KIRIM için Savaşmayan KORKAK UKRAYNA için BİZ NEDEN..??Rusya ile kötü olalım..Kuzeyde RUSYA,Doğuda İRAN,Güneyde SURİYE ve IRAK ile DAİMA DOSTve İŞBİRLİĞİ içersinde YAŞAMAYA MEC-BU-RUZ..Buna NATO'mu KARAR VERECEK..?? HADİ ORADAN...!!!

13
2
yanıtYanıtla
yiğitvedat.gungr3449@gmail.com:

elma misin armutmusun herneysen cüruksun natoya öyesin elbette butur durumlarda nato fuze savunma sistemini kuracak cahil esadin usakligini yapa yapa bi hal oldunuzya cok istiyossn yakindir sinirdan gec git bu memleketi yönetmeye layik iktidar akp iktidaridir tayyip erdogan Allahın bahsettigi bi lutuftur bu memleket için sizler ezilip buzulmeye alismisiniz yabanci devlet baskanlari karsisinda ama tayyip ve secmennin doğasina aykidir eğilmk millet eğilmez türkiye yenilmez

9
5
yanıtYanıtla
ferhat karamanfe-kar@hot.com:

bunların zihniyeti aynı.. türkiyede de aynı rusyada da aynı..hem kırımı gasbedeceksin.. hemde kabadayı olacaksın...bu sol tarafta hak hukuk yok.atatürkçüyüz. devrimciyiz diye malı götürdüler..dolarlar ve eurolar mevcut...variyetlerine bakın lütfen..?

6
6
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title