Haberler

NATO Pa Türk Delegasyonu Başkanı Bak

NATO PA Türk Delegasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, "Avrupa'da Türkiye aleyhine oluşan algı operasyonuna karşı toplantılara katılan milletvekillerine tabiri caizse iğneyle kuyu kazar gibi bilgi veriyoruz, bilgi aktarıyoruz, kafalarındaki sorulara cevap veriyoruz.

ZUHAL DEMİRCİ - NATO PA Türk Delegasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, "Avrupa'da Türkiye aleyhine oluşan algı operasyonuna karşı toplantılara katılan milletvekillerine tabiri caizse iğneyle kuyu kazar gibi bilgi veriyoruz, bilgi aktarıyoruz, kafalarındaki sorulara cevap veriyoruz. Bunlar çok önemli." dedi.

Bak, NATO Parlamenterler Asamblesi 62. Genel Kurulu kapsamında İstanbul'da düzenlenen organizasyona ilişkin, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Organizasyon kapsamında düzenlenen oturumlara katılan birçok bakanın milletvekillerine bilgi verdiğini belirten Bak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da katıldığı Savunma ve Güvenlik Komitesi toplantısında, Türkiye'nin bölgedeki öncelikleri ve güvenliği ile alakalı kapsamlı bir sunum yaptığını kaydetti.

Türkiye'nin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra yaşanan süreçte ortaya koyduğu durumun, oturumlara katılan bakanlar tarafından gelen milletvekillerine anlatıldığını söyleyen Bak, "55 delegasyondan 350'den fazla milletvekilinin katıldığı toplantıların İstanbul'da yapılıyor olması da Türkiye'nin NATO'da ne kadar önemli bir ülke olduğunu gösteriyor." diye konuştu.

NATO PA 62. Genel Kurulu kapsamında düzenlenen "Ekonomi ve Güvenlik Komitesi", "Siyasi Komite", "Savunma ve Güvenlik Komitesi", " Bilim ve Teknoloji" ve "Güvenliğin Sivil Boyutu Komitesi" toplantılarında, Suriye'deki son durum, mülteciler ve DEAŞ ile mücadelenin değerlendirildiğini anlatan Bak, bu hususlarda raporlar hazırlandığını ve hazırlanan çeşitli raporların tavsiye niteliğinde Brüksel'e gönderildiğini bildirdi.

Bak, "Avrupa'da Türkiye aleyhine oluşan algı operasyonuna karşı, toplantılara katılan milletvekillerine tabiri caizse iğneyle kuyu kazar gibi bilgi veriyoruz, bilgi aktarıyoruz, kafalarındaki sorulara cevap veriyoruz. Bunlar çok önemli." ifadelerini kullanarak, Ankara'dan gelen12 milletvekilinin görev aldığı komitelerin Türkiye'nin vermek istediği mesaj açısından oldukça verimli geçtiğini dile getirdi.

İran ile imzalanan nükleer anlaşma

NATO PA'da raportör olarak görev yaptığını ve bugüne kadar dört rapor hazırladığını belirten Bak, son raporunun da İran ile yapılan nükleer anlaşmaya ilişkin olduğunu söyledi. Bak, "Bu anlaşmanın bizim açımızdan önemi şudur ki anlaşmanın temelinde Türkiye ve Brezilya'nın beraber yaptığı çalışma ve özel değerlendirme var." ifadesini kullandı.

İran'ın dünyaya açılması bakımından söz konusu nükleer anlaşmanın son derece önemli olduğunu vurgulayan Bak, şunları kaydetti:

"Bu anlaşmanın İran'da nasıl karşılandığını ve Tahran sokaklarının nasıl olduğunu hepimiz hatırlıyoruz. Burada Türkiye'nin de ekonomik ambargonun kaldırılmasından sonra önemli bir rol oynayacağını, Türkiye'nin bir ulaşım köprüsü olduğunu, İran ile ilişkilerinin, ticaretinin gelişeceğini düşünüyoruz. Ama tabii bu işler hemen olacak bir durum değil, kolay değil, bunun için zaman gerekiyor. Raporda da bunlardan bahsettik. Raporun sonuçlarının ne olduğundan bahsettik. En önemlisi de tabii raporun geleceği ile ilgili bazı değerlendirmeler var. Onları da ilerleyen günlerde göreceğiz."

NATO PA Türk Delegasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, "Bilim ve Teknoloji Komitesi" oturumunda "İran Nükleer Programı: Anlaşmanın Üzerine Nasıl İnşa Etmeli?" konulu taslak özel raporunu sundu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title