Haberler

Nato: "Afganistan'daki Kararlı Destek Misyonu 2016'dan Sonra da Sürecek"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel’de gerçekleştirilen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Afganistan’ın ciddi güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu kaydederek, NATO önderliğinde yürütülen Kararlı Destek Misyonu’nun 2016’dan sonra da süreceğini ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'de gerçekleştirilen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Afganistan'ın ciddi güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu kaydederek, NATO önderliğinde yürütülen Kararlı Destek Misyonu'nun 2016'dan sonra da süreceğini ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'de gerçekleştirilen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Afgan güçlerinin cesaret, kararlılık ve profesyonellik gösterdiğini ifade eden Stoltenberg, "Afgan güçleri eğitimimizden, tavsiyelerimizden ve yardımımızdan yararlandı. Ancak Afganistan, ciddi güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya. Bu nedenle bugün, toplantıya katılan bakanlar NATO'nun Afganistan'daki Kararlı Destek Misyonunun 2016'dan sonra da sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı" dedi. Askeri yetkililerin 2016'dan sonra da sürecek görevle ilgili detayları açıklayacağını kaydeden Stoltenberg, toplantıya katılan bakanların Afgan güvenlik güçlerine yapılan 1.4 milyar doları aşan finans desteğini de gözden geçirdiklerini belirtti. NATO Genel Sekreteri, "Varşova Zirvesi'nde 2020 yılı boyunca Afgan güçlerine sağlanan finansın devam etmesi için tüm yükümlülükleri açıklayabileceğimize inanıyorum. Bu durum, Afganistan için sürdürülebilir güvenlik gücü oluşturma ve kalıcı güvenliğin sağlanması noktasında kritik bir öneme sahip" dedi.

Afgan Dışişleri Bakanı NATO ortakları ve müttefiklerine Afganistan'a desteğin sürdürülmesiyle ilgili olarak memnuniyetini dile getirdi. - BRÜKSEL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Jens Stoltenberg Afganistan Brüksel Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title