Haberler

Nasra Teyze"Nin Cenazesi Toprağa Verildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Nasra Çilli için Kırklar Kilisesi'nde düzenlenen ayin Nasra Çilli'nin Mar Mihail Kilisesi'ndeki mezarlıkta, Hristiyan geleneklerine göre defnedilmesi Mahalle Muhtarı Ferhan Çalhan ile röportaj Mardin'in "Nasra Teyzesi"nin cenazesi toprağa verildi Babasından kalma kalıpları kullanarak kumaşa baskı yapan 92 yaşındaki Nasra Çilli'nin cenazesi kilisede düzenlenen ayinin ardından bir grup Hristiyan, Süryani ve Müslüman vatandaşın katılımıyla defnedildi Mardin'de baba mesleği kumaş baskıcılığını 92 yaşına kadar sürdüren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde girişimci ödülü verdiği Nasra Çilli'nin cenazesi toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Nasra Çilli için Kırklar Kilisesi'nde düzenlenen ayin

Nasra Çilli'nin Mar Mihail Kilisesi'ndeki mezarlıkta, Hristiyan geleneklerine göre defnedilmesi

Mahalle Muhtarı Ferhan Çalhan ile röportaj Mardin'in "Nasra Teyzesi"nin cenazesi toprağa verildi

Babasından kalma kalıpları kullanarak kumaşa baskı yapan 92 yaşındaki Nasra Çilli'nin cenazesi kilisede düzenlenen ayinin ardından bir grup Hristiyan, Süryani ve Müslüman vatandaşın katılımıyla defnedildi

Mardin'de baba mesleği kumaş baskıcılığını 92 yaşına kadar sürdüren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde girişimci ödülü verdiği Nasra Çilli'nin cenazesi toprağa verildi.

Kentte "Nasra Teyze" olarak bilinen Çilli için Diyarbakırkapı Mahallesi'ndeki Kırklar Kilisesi'nde, Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ve Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz'in yönettiği ayin gerçekleştirildi.

Burada Süryani vatandaşlar Çilli için mum yaktı, dua etti.

Daha sonra Çilli'nin cenazesi, bir grup Hristiyan, Süryani ve Müslüman vatandaşın katıldığı törenle Mar Mihail Kilisesi'ndeki mezarlıkta, Hristiyan geleneklerine göre defnedildi.

Defin işleminin ardından Özmen ve Akyüz, taziyeleri kabul etti.

Mahalle Muhtarı Ferhan Çalhan ise mahallenin çınarını kaybetmenin hüznünü yaşadıklarını söyledi.

Kendisinin Müslüman olduğunu, ama sürekli aile ziyaretlerinde bulunduklarını anlatan Çalhan, "Bizim için bir tarihti, onu kaybettik. Ruhu şad olsun." dedi.

Diyarbakırkapı Mahallesi'ndeki evinin bir odasında 12 yaşında babadan kalma, armut ağacından yapılmış 130 yıllık kalıpları, sanatını gelecek kuşaklara taşımak için 80 yıldır kumaşa baskı yapan Çilli, 2 gün önce rahatsızlanması üzerine Kızıltepe ilçesinde özel bir hastaneye kaldırılmış, müdahaleye rağmen kalp yetmezliğinden yaşamını yitirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 yıl önce başbakanlığı döneminde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla geldiği Mardin'deki "Büyüyen Türkiye, Güçlenen Kadınlar" programında, Çilli'ye girişimci ödülü vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title