Haberler

Naşit'ten Naşit'e Kalan 100 Yılı Aşkın Bir Tiyatro Yolculuğu

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Gökhan Erarslan'ın yazdığı Komik-i Şehir Naşit Bey adlı oyunu bu hafta seyircisiyle buluşturuyor.

Ali Yaylı'nın yönettiği oyun, 4 Ocak günü saat 20.30'da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde ilk gösterimini ya
Oyunun konusu:

Tuluat tiyatromuzun öncülerinden ve ''Komik-i Şehir'' ustalığına erişmiş Naşit Bey'in biyografik oyunu. Çocukları Selim ve Adile'de onun yolunda yürümüş Türk Tiyatrosu'nda da sineması'nda da büyük iz bırakmıştır. Ülkede dönem tek partili yönetimden çok partiliye geçiş dönemidir. Almanya'nın Çekoslavakya'ya saldırdığı haberi gelmiştir... Ülke ve dünyanın gidişi usta oyuncuda buhrana yol açar. Oyun Naşit ile Neyzen'in sohbeti ile sonlanır...

Naşit Özcan dedesi Naşit Bey'i şöyle anlatıyor:

Dedem Naşit'ten bana kalan 100 yılı aşkın bir tiyatro yolculuğu... Torunu olarak Türk Tiyatrosu'na döşediği taşların üzerinde onun gibi onurumla, gururumla ve sanatımla dimdik yürümeye çalışıyorum. Bir tiyatro sanatçısı olarak "Naşit" adını yürütebilmek benim için çok zorlu bir görev... Dedemden sonra babam Selim Naşit ve Halam Adile Naşit olunca Tiyatro'dan başka bir hayat şekli hiç canlanmadı gözümde… Tiyatroda doğmuş bir çocuk olarak sokaklarda, parklarda değil sahnede oynadım bütün arkadaşlarımla çocukluğumda saklambaçı, sekseği... Zamanında Dedem'e hokkabaz demişler, bu söylem onun için büyük hakaretti. Halbuki Dedem çok önemli bir tuluatçıydı…Tuluat çok ince bir zekaya dayalı bir sanattır... Bana da hakaret olarak "tuluatçı" demişlerdi ve ben sadece bakıp onlara güldüm... Benim için en büyük iltifattı...Ölümsüzsün Naşit Özcan....

Dramaturgisini Hilmi Zafer Şahin'in, sahne tasarımını Mehmet Emin Kaplan'ın, kostüm tasarımını Zuhal Soy'un, ışık tasarımını Cengiz Özdemir'in, müziğini Emrah Can Yaylı'nın, kareografisini Özge Midilli'nin, efektlerini Metin Taşkıran'ın yaptığı, fotoğraflarını Nesrin Kadıoğlu'nun çektiği oyunda; Ada Alize Ertem, Ayberk Atilla, Bora Seçkin, Can Tarakçı, Emrah Can Yaylı, Erkan Akkoyunlu, Fahri Kıncır, Göksel Arslan, Kutay Kırşehirlioğlu, Mehmet Avdan, Metin Çoban, Naşit Özcan, Özgür Dağ, Rahmi Elhan, Semah Tuğsel, Sinan Bengier ve Tuğçe Açıkgöz rol alıyor.

Oyun, 4-7 Ocak ve 11-14 Ocak 2017 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haldun Taner Selim Naşit Ali Yaylı Kadıköy Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title