Haberler

Nasıl Yorumladılar?

Spor Toto Süper Lig’de Trabzonspor, Kayseri Erciyesspor’u 3-1’le geçerken, spor yazarları kaleci Onur Kıvrak’ın performansını ön plana çıkardı.

Trabzonspor durmuyor!

İskender Günen – Sabah

Sanırım uzun yıllardır bir sezonda hiçbir kaleci Onur gibi takımına katkı yapmadı. Adeta Trabzon'a üç puanı tek başına kazandırdı. Bu maç bizlere bir kez daha gösterdi ki Trabzonspor'un en büyük sorunu, kadro darlığı ve oyuna giren bazı oyuncuların motivasyonunun düşük olması.

Örneğin Adrian ikinci yarı oyunda hiçbir şey üretmedi ve bana göre takımını 10 kişi oynattı. Bu sezon başından beri Süper Lig ve Avrupa maçlarına bakıldığında Trabzon ligin en fazla maç yapan takımı. Kadro darlığı rotasyon yapma olasılığı vermediği için aynı oyunculara çok fazla yük biniyor. Ocak ayı bu gerçeği görerek iyi değerlendirilmeli.

Cemal Ersen – Milliyet

Mustafa Akçay'ın son dönemlerde altını sık sık çizdiği gibi, Trabzonspor karakterli oyuncularının duruşu ile yoluna devam etmeye çalışıyor. Burada sözü edilen karakter elbette futbolla ilgili. Aynı yükü paylaşmak, aynı sorumluluğu almak ve takım için oynamak şeklinde doldurabiliriz bu sözcüğün içini.

İnsanların Trabzonspor'dan beklentileri bir hayli fazla. O yüzden haklı da görünse, eleştirilerin dozu bazen kaçabiliyor. Ligde Akçay'ın koyduğu 23 puan barajını ilk yarının bitimine 4 hafta kala aşan, Avrupa'da bir üst turu garantileyen, kupada ise yoluna devam etmek isteyen bir takımı, en azından bu zorlu viraj dönülünceye kadar sadece oynadığı futbolla değil, aldığı sonuçlarla da değerlendirmek insaflı bir yaklaşım olur.

Serdar Bali – Star

Bu yıl lig çok enteresan.. İnanın son sıralardaki takımlar bir çok takımdan daha iyi futbol oynuyorlar. Erciyesspor bunlardan biri. İlerleyen haftalar maçlar sıkışınca daha enteresan neticeler olacağı ve düşme barajının çok yükseleceği düşüncesindeyim.

Sevgili Mustafa Akçay.. Soner, Malouda, Henrique, Colman, Olcan ve Zokora'dan hangisinin rakiple 90 dakika mücadele edip top kazanmasını bekliyorsun merak ediyorum... Soner, Adrian'dan daha iyi olduğu için mi tercih ediyorsun? Elimdeki kadro yapısı bu sıkıştım diyebilirsin ama yıldızcıklara futbol oynatacak, futbol hamallarını arttırman gerek. Trabzonspor başkanı ve yetkililer bomba transfer (!) yapacağız diyolarsa uzağa gitmeye gerek yok

Vleminckx'i alamaya çalışsınlar yeter.

Ligde de esen fırtına

Lütfü Özel – Vatan

Trabzon'u değerlendirmek için en iyisi başka bir yol denemek! Avrupa'da mükemmel, ligde içeride yenilmiyor. Daha önce de belirttik; aslında ayakta alkışlamamız gerekiyor. Ama skoru ikinci planda tutanlar için bu yetmiyor! Esasen Trabzon'u sevenleri de bir şeyler eksik hissine itiyor. Boş tribünlerin esbabı mucibesi de bu zaten. ya da takım galipten oyuna bakıp ıslıklamaları da diğer bir yorum işte!

Hayri Başer – Zaman

Onur Kıvrak, resmen rakip forvetlerin kimyasını bozuyor, psikolojilerini darmadağın ediyor. İlk yarıda Vleminckx'in girdiği pozisyonların dışında da çok zor topları çıkardı. Şayet Trabzonspor, biraz daha oyunu rakip sahada yaşamayı becerebilse, golü bulduktan sonra bütün nüfusuyla kendi sahasına çekilmek yerine ofansif ve üretken bir tarza geçiş yapabilse; sahip olduğu bu olağanüstü eldiven, belki daha az kurtarış yapmak zorunda kalacak ama onun kurtarışlarının üzerine serpiştireceği aksiyon, pozisyon ve gollerle topladığının çok daha fevkinde puanlar toplayacak.

Ergun Ata – Fanatik

Oynattığı futbolun kalitesi ne kadar tartışılır olursa olsun, olumsuzluklara bahane üretmeyip, "Gün gelecek seyir zevki yüksek futbol sergileyeceğiz" tevazusunu da gösterebilen Mustafa Akçay, gelinen bu noktaya katkısı nedeniyle sadece alkışlanabilir. Eğer maça dönersek, sözünü ettiğimiz tüm övgüler, yerini, 23.500 kişilik stadyumda neden 10 bin kişi olduğunu soracak, Onur'un ilk yarıdaki akıl almaz kurtarışlarıyla skora direkt katkısına, Cem Can ve Jorgacevic'in ikinci Trabzonspor golündeki sakarlıklarına, Erciyesspor'un skor 2-1 iken bordo-mavili kaleyi ablukaya almasına, beraberliği yakalama çabası adına savunma güvenliğini, hemen her maçını çabuk çıkıp benzer pozisyonlarla kazanan Trabzonspor'a karşı böylesine göz ardı etmesine bırakır ki; böylece skora, her türlü olumsuzluğa ve kadro zafiyetine karşın ulaşılan noktaya haksızlık etmiş oluruz. Zira tarih, Akçaylı Trabzonspor'un Avrupa ve ligdeki başarılarını yazarken, buraya, "Ama kötü de oynuyordu" notu düşülmeyecek.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Kayseri Erciyesspor Onur Kıvrak Trabzonspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title