Haberler

NASA Dünya'nın Ay Dışında Bir Uydusu Daha Olduğunu Keşfetti

Güncelleme:

NASA, dünyanın etrafında yüz yılı aşkın dönen ay dışında bir uydunun daha olduğunu ortaya çıkardı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), dünyanın etrafında yüz yılı aşkın dönen ay dışında bir uydu keşfetti.

SADECE BİR AY YOKMUŞ!

Dünya'nın tek kozmik arkadaşının Ay olmadığı ve bir refakatçisinin daha olduğu bildirildi. NASA, 2016 HO3 isimli bir astroit keşfettiğini ve bunun dünyanın yarı uydusu olduğunu açıkladı. 2016 HO3 isimli asteroidin, 10 yıl önce görüntüden kaybolan 2003 YN107'nin bir benzeri olduğu belirtildi.

38 İLA 120 METRE ÇAPINDA

İlk keşfin 27 Nisan'da Hawaii'deki Pan-STARRS 1 araştırma teleskopunu kullanan bilim adamları tarafından yapıldığını açıklayan NASA, o günden bu yana incelenip gökbilimciler tarafından kayıt altına alınan asteroidin 2016 HO3 ismiyle etiketlendiğini açıkladı. İncelemeler sonucunda bir yarı uydu olduğu sonucuna varılan asteroidin, 38 ila 120 metre çapında olduğu tahmin ediliyor.

DÜNYAYA TEHDİT OLUŞTURMUYOR

Los Angeles kenti yakınında bulunan NASA'nın Jet Propulsion Laboratuvarındaki dünyaya Yakın Cisim Araştırmaları Merkezi (NEO) Müdürü Paul Chodas, yeni keşifle ilişkin, 2016 HO3'ün yaklaşık yüz yıldır dünyanın istikrarlı bir yarı-uydusu olduğunu bildirdi. Chodas, dünyanın ve güneşin etrafında dönen 2016 HO3'ün, bulunduğu konumu yüzyıllar boyunca koruyarak, dünyanın refakatçısı olmaya devam edeceğini kaydetti. Dünya'nın etrafından, "aşağı yukarı sıçrayarak küçük bir dans halinde yılda bir kez" geçtiği tespit edilen yeni yarı uydu, dünyaya tehdit oluşturmuyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Teknoloji Güncel Haberler

500

Yorumlar (50)

MİT61:

Ulan neredeyse her haber başlığını altına AKP veya R. T. Erdoğan Karşıtı yorumlar atılıyor ya, uyuzz oluyorum. . Gidin evlerde köylerdeki yaşlı ninelerinize dedelerinize sorun, Tüpgaz kuyruklarını, Ekmek kuyruklarını, Sana yağı kuyruklarını, emeklilerin banka kuyruklarında saatlerce beklediklerini, hastanelerde parası çıkışmayınca rehin alınanları, her köşe başlarında şarapçıların ayyaşların pinekleyip, tinercilerin kapkaç yaptıklarını, unutmayın, Gidin sorun. . NANKÖR VATAN HAİNLERİ. . . DEFOLUP GİDİN LAN BURDAN

15
21
yanıtYanıtla
ANTİ AKP:

ONLAR ÖLDÜ HAYATTA DEĞİLLER. . . VE İNSANLAR DÜNLE DEĞİL BUGÜNLE YAŞIYOR. . . ÜLKE DİBE VURMUŞ. . TEK BİR ŞAHSIN İÇERİ GİRMEMESİ İÇİN. . . YATACAK YERİNİZ KALMADI

yanıt19
yanıt6
GERCEK TURK:

huzur herseyden onemli ama koyun ne anlar otlamaktan baska

yanıt16
yanıt5
RANT İKTİDARI:

SARAY DUYMASIN ORAYA KAYYUM ATARLAR :)))

26
6
yanıtYanıtla
ANTİ DİN:

HİÇ BİR DİNE İNANMIYORUM. . . . TEK BİLDİĞİM GERÇEK BİLİMDİR. . . GERİSİ İNSANLARI TERBİYE AMAÇLI HURAFELER LÜGATIDIR. . . .

20
11
yanıtYanıtla
SARMAN:

OZAMAN SENDE LÜGAT TARİHİNDEN GELDİN SOMON VE MOSONSUN

yanıt9
yanıt11
aaa:

napalim senin inancsizligini cokta tiinnnnnn sen otur bilim ögren atomu parcala uzaya cik

yanıt2
yanıt4
ANTİ AKP:

UZUN ORAYA GİTSİN MUHTARLARI TOPLASIN :))))

18
10
yanıtYanıtla
ANTİ HURAFE:

TÜM YOBAZLARI ORAYA GÖNDERİN. . . . .

17
4
yanıtYanıtla
aaa:

kürtler gitsin nede olsa vatansizlar

yanıt3
yanıt2
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title