Haberler

    NASA'dan Dünyayı Şaşkına Çeviren Kara Delik Fotoğrafı

    Güncelleme:

    NASA'nın son olarak yayınladığı görüntüler, bir kara deliğin etrafında meydana gelen sıra dışı olayı gözler önüne serdi. Fotoğraflar görenleri şaşkına çevirdi.

    Kara deliklerin etrafında bulunan her şeyi ölümüne içine çektiğini, yoluna çıkan şeylerin ondan kurtulamadığı birçok kişinin bildiği bir şey. Ancak NASA'nın Nuclear Spectroscopic Telescope Array (NuSTAR)'ın da aralarında bulunduğu uzay teleskopları, ilk kez süper kütleli bir kara delikten bir şeyin dışarı çıktığını ve büyük bir X-ray enerji dalgası yaydığını gözlemledi.

    KARA DELİKLERİ ÇÖZMEK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

    Konuyla ilgili açıklama yapan Saint Mary's University'de görevli bilim adamlarından Dan Wilkins, bu durumun NASA açısından büyük kütleli kara deliklerin sahip olduğu muazzam enerjiyi anlamada son derece önemli olacağını kaydetti.


    NuSTAR baş araştırmacısı Fiona Harrison, "gizemli" olarak adlandırdıkları bu enerji kaynağının kara deliğin büyüklüğü ve yapısı hakkında önemli ipuçları sunacağını belirtirken, konu üzerinde araştırmaların sürdürüleceği belirtildi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Yaşam Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
    500

    Yorumlar (28)

    Adınızı Yazın:

    filimden bir sahne bu yaa bu kadar boş haber olamaz intersetellar ı izleyin

    15
    0
    yanıtYanıtla
    Beytullah:

    YAPILAN YORMLARA BAKIYORUMDA NE KADAR ANDAVAL VARSA TOPLANMIŞ. BİZİM MİLLETİMİZ HEP BU KAFADA OLDUĞU İÇİN İLERLİYEMİYORUZ. BUNU HABER SAYMAYIP BUNE DİYEN ANGUTLAR. HAYATINIZDA O UFACIK AKLINIZLA BİLİMİ BİLGİYİ ANLAMAK YERİNE OTTAN SEBEBLERE KAFAYI TAKTINIZ. HABER BUDUR GERÇEK HABER BÖYLE OLUR. YA ŞU AN NE DİYECEĞİMİ BİLMİYORUM BİLE BİR TON AMİP SÜRÜSÜ KARŞIMDA DURUYOR. .

    10
    3
    yanıtYanıtla
    umut sert:

    dünyaya çarpacak göktaşı geliyor yakında göreceksiniz Amerika gizliyor

    3
    9
    yanıtYanıtla
    derbeder:

    umut bu abd nerdeki biliyosan yerini söylede oraya kaçalım gizledigine göre dünyada olmadıgı kesin

    yanıt0
    yanıt0
    cosmos:

    13. 7 milyar yıllık evrenimizde 4. 5 milyar yaşında dünyamızda son 1500 senede insan olarak kendimizi evrenin efendisi sandığımızdan bu haberin bu kafalar için değeri yok ancak bilimsel olarak evrenin şimdilik ispatlanamamış sonsuz büyüklüğü yanında çok çok önemsiz varlıklar olduğumuzun ve yaşamımızın bir tesedüf olduğunun bir gerçeği bu

    3
    8
    yanıtYanıtla
    mehmet:

    kendini zeki sanan mahluk yazık sana

    yanıt2
    yanıt3
    tesaduf yoktur.:

    Avuc icimizdeki simetrik, belirli cizgilerde mi tesaduf . oksijene gore , yemege gore bize sekil ve olcu verilmeside mi tesaduf. Allah Kuran da her seyi olcu ve sekille yarattik der . bir dusun bakalim bilimin temeli olcuye ve sekle dayanmiyormu?

    yanıt4
    yanıt1
    muhtar:

    nasa da kim oluyormuş

    3
    6
    yanıtYanıtla
    NONAME:

    YILDIZLAR ARASI FİLMİNDEN ALINMIŞ BİR RESİM GARGENÇUA DENİLİYOR FİLM DE BU KARADELİĞE HABER YAPACAKSANIZ GERCEK RESIMLERI KOYUN BARİİ.

    6
    1
    yanıtYanıtla
    MMOM:

    Müslüman, İstihare Duasını iki rekat Namaz sonrasında oku. Peygamberimiz ‘’Biriniz bir iş yapmak istediğinde iki rekat Namaz kılsın, bu duayı okusun ve isteyeceği şeyi istesin. ’’

    3
    4
    yanıtYanıtla
    Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title