Haberler

Nantes Sürprizi

Ligue 1’de 18. hafta geride kaldı.

Montpellier 0-1 Saint Etienne

Rolland Courbis mağlubiyetle başladı. Evinde konuk ettiği Saint Etienne karşısında ilk maçına çıkan teknik direktör Rolland Courbis, Montpellier'ye ilaç olamadı. Maçın büyük bir bölümünü rakibi ile ikili mücadelelerde ayakta kalmaya çalışmakla geçiren Montpellier'li oyuncular bu maçta hayal kırıklığı yarattı. Kaleye tek bir isabetli şu dahi atamayan Montpellier, 75'te Fildişili Max Gradel'in golüne engel olamayınca sahadan 0-1 yenik ayrıldı.

Rennes 1-3 Paris Saint Germain

Paris Saint Germain tat vermeden kazandı. Şampiyonlar Liginde Benfica mağlubiyetinin ardından lige dönen Paris Saint Germain, zorlu Rennes deplasmanında topa hakim olmasına karşın pozisyon üretmekte hayli zorlandı. Kaleye gitmekte sıkıntı yaşayan takım, buna rağmen 19'uncu dakikada Motta ile 1-0 öne geçti. 52'inci dakikada Ibrahimovic'in ayağından bir penaltı golü bulan lider farkı ikiye çıkardı. 67'de Alessandrini'nin golüne engel olamayan Paris Saint Germain sendelese de, son dakikada Cavani ile 3'üncü golü bularak üç puanı hanesine yazdırdı.

Guingamp 0-2 Monaco

Falcao'suz Monaco yine galip. Kolombiyalı yıldızı Radamel Falcao'dan yoksun çıktıkları Guingamp deplasmanında Monaco zorlanmadan kazandı. Maçın henüz başında genç forvet Martial'in ayağından golü bulan Monaco 1-0 öne geçti. 23'üncü dakikada Guingamp'lı sağ bek Martins Pereira oyundan atılınca maçın kontrolünü tamamen eline geçiren Monaco, 42'de Kurzawa ile farkı ikiye çıkardı ve karşılaşmayı 2-0 kazanarak takibini sürdürdü.

Nantes 1-2 Toulouse

Haftanın sürprizi Nantes'tan geldi. Evinde oldukça başarılı bir grafik çizen Nantes, bu hafta deplasman fakiri Toulouse'a mağlup oldu. İlk yarısı 0-0 biten maçta perdeyi Etienne Didot açtı. 55'inci dakikada Toulouse'u 1-0 öne geçiren Didot'nun ardından 71'de Akpa Akpro farkı iyiye çıkardı. En azından beraberliği elde etmek için var gücüyle saldıran Nantes 82'de Djilobodji ile farkı 1'e indirse de aradığı ikinci golü bulamayınca sahadan yenik ayrıldı.

Evian 1-1 Reims

Evian son dakikada yediği golle yıkıldı. Evinde aldığı sürpriz galibiyetlerle adından söz ettiren Evian, bu kez Reims'i elinden kaçırdı. Maçın 73'üncü dakikasında Mensah ile öne geçen ev sahibi son saniyelerde Ayité'nin golüne engel olamayınca 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

Ajaccio 1-2 Lorient

Lorient dolu dizgin devam ediyor. Korsika deplasmanına çıkan Lorient'da herkes galibiyet serisinin devam edip etmeyeceğini merak ediyordu. Golcü oyuncusu Aboubakar ile öne geçen Lorient'a cevap Arrache'dan geldi. 44'te beraberliği getiren Ajaccio'lu oyuncu takımların soyunma odasına eşit gitmesini sağladı. İkinci yarıda baskıyı arttıran Lorient 73'te Aliadere ile golü buldu ve altın değerinde 3 puanı evine götürdü.

Nice 1-0 Sochaux

7 hafta sonra nihayet güldü Nice. Evinde Ligde kalma mücadelesi veren ve kötü bir futbol sergileyen Sochaux'yu konuk eden Nice 3 puanı tek golle aldı. 24'te Bautheac'ın golüyle öne geçen ev sahibi, bu üstünlüğünü maçın sonuna kadar korumayı başardı ve galip gelen taraf oldu.

Bordeaux 2-1 Valenciennes

Bordeaux zor da olsa kazandı. Evinde ligin en zayıf takımlarından biri olan Valenciennes'i konuk eden Bordeaux, ecel terleri döktüğü maçta zor olsa da kazanamyı bildi. 55'te Doumbia'nin şok golü ile yenik duruma düşen Bordeaux kısa sürede toparlandı ve Jussie'nin penaltısıyla beraberliği yakaladı. 73'te sahneye çıkan sol açık Maurice Belay takımına galibiyeti getiren golü attı ve önemli bir 3 puanı takımına kazandırdı.

Lille 2-1 Bastia

İlk yarıda biten keyifli bir mücadele oldu Lille – Bastia maçı. Henüz 3'üncü dakikada Genest ile öne geçen Bastia'yı yıkan Salomon Kalou oldu. Tecrübeli oyuncu 17 ve 22'inci dakikalarda attığı gollerle galibiyeti getirdi ve takımının zirve yarışını sürdürmesini sağladı.

Lyon 2-2 Marsilya

Lyon kaçtı Marsilya kovaladı desek hiç te yalan olmaz. Maça iyi başlayan Lyon Lacazette ve Gomis ile 2-0 öne geçti. Devre arasına ramak kala Gignac'ın harika golüne engel olamayan Lyon maçın bitimine 10 dakika kala Thauvin'in frikik golüyle yıkıldı. Maçın ardından açıklama yapan teknik direktör Remi Garde, kaybedilen iki puan için üzgün olduklarını belirtti.

Haftanın hayal kırıklığı: Nantes

Sezon başından bu yana evinde iyi futbol sergileyen Nantes, deplasmanda kötü bir profil çizen Toulouse'a ne yaptı ne etti yenilmeyi başardı. Hafta arası hedefini "ligde kalmak" olarak açıklayan "deha" teknik direktör Michel der Zarkarian oyuncuların psikolojisini o kadar etkilemiş ki, kendine özgüveni tavan olan takım atağa çıkmaya korkar olmuş.

Haftanın sözü: Michel der Zarkarian – Nantes teknik direktörü

"Bu sezon hedefimiz ligde kalmak… Kimse mevcut durumumuza aldanmasın, takımımız sezon sonu ligde kalma mücadelesi verecek."

Haftanın 11'i: Mandanda (Marsilya) – Gassama (Lorient), Djilobodji (Nantes), Mensah (Evian), Kurzawa (Monaco) – Motta (PSG), Balmont (Lille), Didot (Toulouse) – Rodriguez (Monaco), Lacazette (Lyon), Kalou (Lille)

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Nantes Lyon Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title