Haberler

Myp Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz: "Anahtar, Türkiye ile İsrail Arası Ortak Plan"

Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz Orta Doğu Coğrafyası’nda yaşanan olaylara işaret ederek," Yeni bir Türk dünyası planlarken Türkiye için vazgeçilmez partner İsrail olacaktır"dedi.Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Türkiye’nin dış politikası ve Türkiye’nin çevre coğrafyası ilgili açıklamalarda bulundu.

Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz Orta Doğu Coğrafyası'nda yaşanan olaylara işaret ederek," Yeni bir Türk dünyası planlarken Türkiye için vazgeçilmez partner İsrail olacaktır"dedi.

Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Türkiye'nin dış politikası ve Türkiye'nin çevre coğrafyası ilgili açıklamalarda bulundu. İran'da 35 milyondan fazla Azeri Türk yaşadığını ifade ederek, "İran da neresinden bakarsanız 35 milyondan fazla Azeri Türkler Fars idaresi altında yaşamaktadır. Bu toprakların tarihte her zaman Türk toprağı olduğu unutulmamalıdır. Hala Türk toprağı olarak yaşam sürdüren bu şehirler için artık Azerbaycan ve Türkiye ile birleşme zamanı gelmiştir.Türkiye İsrail ilişkilerini yeniden dizayn etmelidir. Bölgenin kaderi İsrail ve Türkiye ortaklığına bağlıdır. Anadolu Türklüğü ile Fars arasında sıkışan Güney Azerbaycan toprakları kendi kimliğinde temsil edilmelidir artık" dedi.

"COĞRAFİ ALANIMIZI TANIMLAYACAK DOĞRU ADIMLAR ATMALIYIZ"

Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada yaşanan olayların dünya genelini ilgilendiren meseleler olduğuna dikkat çeken MYP Lideri Yılmaz, "Bölgemizde yaşanan olaylar dünya meselelerinin merkezi haline gelmiştir. Bu mana da Türkiye yeni mastır plan değişikliği ile dış politikasını günümüz gelişmeleri ışığında geleceğe yönelik yeniden yapılandırmalıdır. Bugünkü sorunların ana kaynağında Türk coğrafyasının doğal sınırlarında olmayışı en büyük etkendir. Bu mana da Amerika artık bu coğrafyanın yükünü tek başına taşıyacak durumda değildir. Bizim bu çerçevede diğer dünyayı da rahatlatacak politikalarla coğrafi alan tanımlamamızı doğrulayacak yeni adımlar atmamız kaçınılmazdır" diye konuştu.

"ANAHTAR, İSRAİL VE TÜRKİYE ARASINDA GELİŞTİRİLECEK ORTAK PLAN"

İsrail ile Türkiye'nin ortak olması gerektiğini ileri süren Yılmaz,"Yeni bir Türk dünyası planlarken Türkiye için vazgeçilmez partner İsrail olacaktır. Olayların seyri izlendiğin de Türkiye ve İsrail'in bölgedeki huzurlu geleceği bu iki ülkenin alacağı ortak kararlara bağlı olduğu görülmektedir. Kimse kafasını kuma gömerek bu bölge de kısır politik duruşlarla huzuru sağlayamaz. Anahtar İsrail ve Türkiye arasında geliştirilecek ortak planlama da yatmaktadır" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Reyiz Yılmaz Orta Doğu Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Gelde söyleme:

PARTİ KURMAK KARLI İŞ OLDU HERALDE ÖNÜNE GELEN PARTİ KURUYOR.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title