Haberler

Myanmar'da Demokrasi Yanlısı Gazeteci Tin, 85 Yaşında Öldü

Güncelleme:

Ülkede, politik nedenle uzun süre hapis yatan Win Tin, Nobel Barış Ödülü sahibi Myanmarlı Aung San Suu Çii ile Ulusal Demokrasi Birliğini kurmuştu.

Myanmar'da siyasi nedenlerle en uzun süre hapiste yatan mahkum olan demokrasi destekçisi gazeteci Win Tin, 85 yaşında hayatını kaybetti.

Darbe döneminde cunta yönetimine yönelik korkusuz ve şiddetli eleştirileriyle tanınan Tin'in, 12 Mart'ta kaldırıldığı başkent Yangon'daki hastanede öldüğü açıklandı.

Ülkenin önde gelen gazetecilerinden olmasının yanısıra Myanmar'da demokrasinin geliştirilmesi amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla aktivist yönüyle de tanınan Tin, Nobel Barış Ödülü sahibi Myanmarlı muhalif lider Aung San Suu Çii ile 1988'de Ulusal Demokrasi Birliğini kurmuştu.

Ülkede, cunta yönetiminin baskı ve icraatlarını protesto amacıyla oluşturulan demokrasi yanlısı hareketlerde rolü olduğu gerekçesiyle Tin, 1989'da hapis cezasına çarptırıldı.

Genel af kapsamında 19 yıl kaldığı hapishaneden 2008'de çıkan Tin'in, ülkede siyası nedenle hapishanede en uzun dönem kalan kişi olduğu belirtildi.

Nobel ödüllü Suu Çii ile yakın olmasına rağmen Tin, Çii'yi orduya yönelik yaklaşımında sessiz olmakla eleştirmişti.

Ulusal Demokrasi Birliği Sözcüsü Nyan Win, Tin'in ölümünün sadece partileri için değil, ülke için önemli bir kayıp olduğunu belirtti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Myanmar Yangon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title