Haberler

Müzik Sınıfı, Okula Devamsızlığı Azalttı

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesindeki Roman çocukların yoğunlukla eğitim gördüğü ortaokulda, Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle kurulan müzik sınıfı, okula devamsızlığı azalttı Hayrabolu Milli Eğitim Müdürü Dede: "Yüzde 70 olan devamsızlığı, yüzde 15'lere kadar çektik. Şu anda yüzde 10'lara düştü"

EMRAH GÖKMEN - SEDAT KARA - Hayrabolu ilçesinde, Roman vatandaşların çocuklarının yoğunlukla eğitim gördüğü Gazi Ortaokulu'nda kurulan müzik sınıfı, öğrencileri okula bağladı.

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında, okulun girişindeki bir sınıf, müzik aletleriyle donatıldı. Sınıfta ders alan öğrencilerin öz güvenleri arttı, okula devamsızlığı azaldı.

Hayrabolu Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 yıl önce göreve başladığında dezavantajlı grupların eğitime ilgisinin az olduğunu gördüğünü ve değişik yöntemlerle çocukları kazanmaya çalıştıklarını söyledi.

Çocukların ilgi alanlarını tespit edip müzik sınıfı kurulmasına yönelik bir proje hazırladıklarını belirten Dede, şöyle konuştu:

"Trakya Kalkınma Ajansı'nın verdiği destekle müzik sınıfı oluşturduk. Sınıfı oluşturduktan sonra ilgi arttı. Çocukların okula devam oranı da yükseldi. Yüzde 70 olan devamsızlığı, yüzde 15'lere kadar çektik. Şu anda yüzde 10'lara düştü. Başka projelerle de oranı sıfıra düşürmek istiyoruz. 3 yılda bu başarıyı sağladık."

"Öz güvenleri de arttı"

Müzik öğretmeni Binnaz Andaç ise okuldaki en büyük sorunun devamsızlık olduğunu söyledi.

Projenin amacının devamsızlığı azaltmak ve çocukların toplumla bütünleşmesini sağlamak olduğunu aktaran Andaç, şöyle devam etti:

"Bir diğer amacımız öz güvenlerini geliştirmek, toplum içinde daha rahat hareket etmelerini sağlamaktı. Bu çocukların özel yetenekleri var. Bunları akademik kariyerlerine yansıtabilmeyi hedefliyoruz. Projenin sonunda çocuklarımızın devamsızlığı azaldı, öz güvenleri arttı. Artık kendilerini daha rahat ifade ediyorlar."

Öğrencilerden Ferhat Çiğdem ise normalde evinde darbuka çaldığını ve müzikle ilgilenmeyi sevdiğini ifade etti.

Okulda müzik sınıfı açıldığını duyduktan sonra katılmak istediğini belirten Çiğdem, şöyle konuştu:

"Müzik projesine katılmak istiyordum. İlerde bunu gerçekten iş olarak yapmak istiyorum. Arkadaşlarımla iyi geçiniyorum. Kurstan önce ben de devamsızlık yapıyordum. Kurstan beri devamsızlık yapmıyorum. Sınavlarım iyi gidiyor ve darbukam da gelişti." - Tekirdağ

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Bölgesi Hayrabolu Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title