Haberler

Müze Gemi Törenle Açıldı

İzmir'in İnciraltı Semti'nde, Müze Gemiler Müdürlüğü, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında, 18 Mart Deniz Zaferi Karma Sergisi ve 47 yıl Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde hizmet verdikten sonra müze haline getirilen Kasırga Gemisi'nin açılışını törenle yaptı.

İzmir'in İnciraltı Semti'nde, Müze Gemiler Müdürlüğü, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında, 18 Mart Deniz Zaferi Karma Sergisi ve 47 yıl Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde hizmet verdikten sonra müze haline getirilen Kasırga Gemisi'nin açılışını törenle yaptı. Yüzbaşı rütbesindeyken 'TCG Kasırga'nın komutanlığını yaptığını belirten Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, İzmir Müze Gemiler Müdürlüğü'nün, açıldığı günden bu yana 150 bini öğrenci, 2 bin 500'ü yabancı olmak üzere toplam 700 bin ziyaretçiyi ağırladığını aktardı.

İzmir Müze Gemiler Müdürlüğü'ndeki açılış törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Mehmet Çetin, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, gaziler, askerler ve davetliler katıldı. Burada bir konuşma yapan Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, şöyle dedi:

"Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen 18 Mart Deniz Zaferi Karma Sergisi ve Kasırga gemisinin Müze Gemiler Müdürlüğü'ne bağlı yeni bir bölüm olarak hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyorum. 1987- 1988 yılları arasında komutanlığını büyük bir onurla yaptığım TCG Kasırga, 1967'den 2014 yılına kadar yaklaşık yarım asır, Deniz Kuvvetlerimize hizmet etmiştir. Güdümlü mermi atabilme özelliğine sahip ilk platformlarımızdan olan TCG Kasırga, yüksek sürati, tespit edilme güçlüğü nedeniyle Deniz Kuvvetlerimizce uzun yıllar kullanıma devam edilmiştir. Kasırga, 'Gövdesi ahşaptan personelinin yüreği çelikten' sloganını bahriyemize kazandırmıştır. İzmir Müze Gemiler Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın da katkılarıyla 1 Temmuz 2007 tarihinden itibaren Ege ve Pirireis Müze Gemileri ile hizmete açılmıştır. Gördüğü yoğun ilgi üzerine 22 Mayıs 2014 tarihinde AB-212 helikopteri Ege Müze Gemisi üzerine konuşlandırılmıştır. Açıldığı günden buyana 2 bine yakın okulun 150 bin öğrencisini, 2 bin 500'ü yabancı olmak üzere toplam 700 binin üzerinde yerli ve yabancı konuğu ağırlamıştır."

Konuşmanın ardından, Almanya'da 1967 yılında inşa edilen 42.5 metre boyunda, 7 metre eninde, 31 personel kapasiteli Kartal sınıfı hücumbot TCG Kasırga, protokol tarafından, ziyarete açıldı. Güvertesinde, uçaksavar ve topların da bulunduğu 'Saklan, Vur, Kaç' taktiğinin sloganlaştırıldığı müze gemiyle ilgili protokol askeri yetkililerden bilgi aldı.

TCG Kasırga'nın ardından, 18 Mart Deniz Zaferi Karma Sergisi'nin açılışı yapıldı. Çanakkale Savaşı'ndan kalan anılarla dolu müzeyi gezen protokol üyeleri tarafından beğenildi. Müzeye; tabanca, kılıç, birbirinin içine geçmiş mermiler, madalyaları ile katkı sağlayanlar, protokole de bunlarla ilgili bilgiler verdi. Koramiral Uşaklıoğlu, müzeye katkı koyanlara teşekkür belgesi verdi. Bu müzenin 5 Nisan'a kadar ziyaretçi kabul edeceği belirtildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güney Deniz Çanakkale İzmir Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title