Haberler

Mutlu Olmak İçin Kariyerini Bırakıp Çobanlığa Başladı

Güncelleme:

Yaptığınız işten, sürekli stres altında yaşamaktan ve kendinize zaman ayıramamaktan şikayetçiyseniz, bu adamın yaşadıkları size ilham verebilir.

Ne kadar başarılı olursa olsun, yaptığı işten mutlu olmayanların kafasındaki düşünce aynıdır. İşi bırakıp çok farklı mesleklerle meşgul olmak ister insan. Bir mühendisin köfteci dükkanı merakı ya da insan kaynakları müdürünün bahçıvanlık sevdası hiç aklından çıkmaz.

VAZGEÇMEK ZORDUR

Ama hayat zorlar insanı. Mecbur bırakır. Faturalar gelecek endişesi, vazgeçilmezleri beraberinde getirir. Dolgun bir maaş, makam, mevkii, iyi bir kariyerden vazgeçmek kolay değildir. Ve tabi bir de onca yılın emeği düşünülür. Ego tatmini de cabası. Ama tüm bu tabuları yıkanda çıkıyor. Tıpkı Matt Hein'in gibi.

MÜTHİŞ BİR KARİYERİ BIRAKTI

Yaklaşık 5 yıl boyunca Londra'da finans alanında çalışan Matt Hein'ın ilginç bir hayat hikayesi var.

Başarılı bir finans kariyeri olan Hein, 2010 yılında bir gün 'artık yeter' dedi ve bu stresli hayatı geride bırakmaya karar verdi. İşini bırakıp Fransız Alplerine doğru yola çıkan İngiliz adam, orada bir kadınla tanıştı. Norveçli kadınla flört etmeye başlayan Hein, kadının peşine takılarak Oslo'ya kadar gitti. 2012 yılına gelindiğinde Oslo'da kendine yeni bir hayat ve düzen kuran Hein, aslında bambaşka bir hayat yaşamak istediğini de böylece keşfetti: Genç adam köpeklerle beraber, doğada gezmek istiyordu.

MASADAN ÇOBANLIĞA

İşi gücü bırakıp köpek gezdirmeye başladı. Yani köpek çobanı oldu. Matt Hein'in yaşadıkları, Norveçli bir yönetmen tarafından belgesel haline getirildi. Norveçli yönetmen Fredrik Harper'ın geçen hafta Vimeo'da paylaştığı "Portrait of a Dogwalker" (Bir köpek bakıcısının portresi) adlı belgeselde, Matt Hein'ın mutlu ve huzurlu yaşamı anlatılıyor.

HAYATI BELGESEL OLDU

Genç adam finans işini bırakma sürecini şu sözlerle anlatıyor; "Sabahları patronunuzdan önce işe gitmeniz, akşamları da o gittikten sonra işten çıkmanız gerekiyor. Çünkü bu şekilde patronunuz sizin daha çok çalıştığınızı düşünür. Bu bir tür kim daha çok masa başında oturarak hayatını boşa geçirebilir yarışı. Hayatınızı böyle yaşayamazsınız."

MACERA RUHU

Matt Hein, Norveç'teki pek çok köpek bakıcısının şehirdeki küçük parkları seçtiğini söylüyor. Çünkü köpek gezdiricileri hem kendileri, hem de gezdirdikleri köpekler için vergi ödemek zorunda ve şehir içinde ne kadar ufak bir alanda gezerlerse, o kadar az vergi veriyorlar. Matt Hein "Bunun bir fırsat olduğunu düşündüm. Haftanın beş gününü seve seve dışarıda geçiririm. Macera sever olduğum ve köpeklerle zaman geçirdiğim için bana ödeme yapıyorlar" dedi.

NELER YAPIYOR

Kendine beyaz bir kamyonet alıp köpekleri şehir dışında yürüyüşe çıkaran Hein, tüm günü onlarla ormanda geçiriyor. Matt Hein şu sözleriyle başkalarını da motive ediyor; "Kendi kendimize 'Bunu yapamam çünkü elimde bir sürü şey var' demek çok kolay. Hâlbuki öyle değil, sadece değişin." (Kaynak:Radikal)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Londra Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (52)

erol:

gerizekalı şımarık. şöhret oldu şimdi, bence çobanlıktan vazgeçecek artist olacak

2
203
yanıtYanıtla
Saba:

Şimdi benim oyumla bu çobanın oyu bir mi olacak?

45
112
yanıtYanıtla
Ali bomba aliMobil-IOS:

Akp38akp38akp38akp

8
53
yanıtYanıtla
turan alpmobilWeb@haberler.com:

20-30 koyun 2tane kangal köpeği 1tane tüfek 1tane tabanca bende kendimi dağlara vurup doğaya birakmak istiyorum.

38
1
yanıtYanıtla
orhanmobilWeb@haberler.com:

Tek care Akp

12
21
yanıtYanıtla
gs:

sen bu zekayla bide yorum yapıyorsun

yanıt0
yanıt0
ABIZER:

bizimkilerde cobanliktan milet vekiligne bakanliga hirsizlik icin

26
6
yanıtYanıtla
mahomobilWeb@haberler.com:

Ulkemde cobani kucuk gorurler benim oyum cobanin oyuyla aynimi demeseler herkes coban olurdu :

28
3
yanıtYanıtla
İslam El Kurdi.:

Ah Huzuru Bulamayan Adem oğlu Bilmezmisin ''''Kalpler Ancak Allah''ı Anmakla Huzur Bulur '''' Ra''d, 28

25
4
yanıtYanıtla
lil wayne:

aptal mı bu adam neyin kafasını yaşıyor

1
28
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title