Haberler

Mutlu Kaya'nın Annesi: Ev Alındığı İddiaları Asılsız

Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan ve hastanede tedavisi süren 19 yaşındaki Mutlu Kaya'nın annesi Hanım Kaya, kendilerine ev alındığı iddialarının doğru olmadığını söyledi.

Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan ve hastanede tedavisi süren 19 yaşındaki Mutlu Kaya'nın annesi Hanım Kaya, kendilerine ev alındığı iddialarının doğru olmadığını söyledi. Hastane bahçesinde bir ağaç gölgesinde kızının nöbetini tutan Kaya, 'Burası benim için saray gibi, sadece onun iyileşmesi için maddi manevi destek bekliyorum. Mutlu bana, annecim her şey senin için derdi, ben de elimden gelen her şeyi onun için yapacağım" dedi.

Bir televizyon kanalında katıldığı ses yarışmasıyla adını duyuran ve Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'de 18 Mayıs günü erkek arkadaşı tarafından silahla vurularak ağır yaralanan Mutlu Kaya'nın tedavisi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde devam ediyor. Halen solunum destek cihazına bağlı olan ve zaman zaman gözlerini kıpırdatarak konuşmalara tepki verdiği verdiği belirtilen Kaya'ya fizik tedavi yapılıyor. Kızlarının sağlık durumunu yakından takip etmek için hastane önünden bir an olsun ayrılmayan Mutlu Kaya'nın annesi Fatma Kaya ile babası Mehmet Kaya, tüm aile fertleriyle birlikte hastane bahçesinde ağaçlar altına kurdukları derme, çatma bir kilim üzerinde bekleyişlerini sürdürüyor.

Mutlu Kaya'nın annesi Hanım Kaya, zaman zaman vatandaşların yardımıyla yemek ihtiyaçlarını giderdiklerini belirterek, su alacak paralarının bile olmadığını söyledi. Tek isteğinin kızının iyileşmesi olduğunu belirten anne Kaya, "Biz dilenci değiliz, bizimle ilgili farklı yorumlar yapılıyor. Bizim amacımız para olsaydı kızım ilk yarışmaya katıldığı zaman farklı taleplerim olurdu. Babası iflas etti, bizim oturacak ne evimiz var ne de bize kimse ev almış. Bize ev alındığı yönünde haberler çıkmış. Bize kimse ev falan almadı, bunlar yalan. Biz 20 gündür burada kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz. Cebimizde kuruşumuz yok, ama kızımdan gelen iyi haberler bizi ayakta tutuyor" dedi.

Kızının zaman zaman tepki verdiğini ve doktorların durumunun iyi olduğunu söylediğini belirten Hanım Kaya, "İlk tepki verdiğini duyunca dünyalar benim oldu. Ben de bir anneyim dile gelmeyecek bir mutluluk yaşadım. Allah'tan umudum hiçbir zaman kesilmedi. Bize kimse ev almadı tahsis etmedi. Biz sürekli bu bahçedeyiz. Güneş olunca acil kapısına geçiyoruz. Sonra buraya geliyoruz. Bir günümüz bu şekilde burada beklemekle geçiyor. Ergani Kaymakamı'na çok teşekkür ediyorum, bana yardımları oldu. Gece olunca geç saatlerde bazen çocuklarım gidiyor ama ben dayanamıyorum buradan ayrılamıyorum. Buradan ayrılınca nefes alamıyorum. Daha önce Mutlu'yu günde iki kez görebiliyorduk, şimdi fizik tedavisi başladı. Masaj yapmak için bazen ablaları da giriyor. Şu anda burası benim için saray gibi. Mutlu'm gözünü açsın bana yeter. Onun iyileşmesi için sadece ben herkesten maddi manevi destek istiyorum. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Çünkü uzun bir süreç benim önümde var. Mutlu'nun yerinde bir başkasının kızı da olabilirdi. O bana hep, 'Ben her şeyi annem için yapıyorum' bende şimdi diyorum ki, ben her şeyi kızım için yapacağım. Şu anda burayı görüyorsunuz ama bana yined e saray gibi geliyor. Her yer sanki bahçe güller içerisindeyim. Çünkü Mutlu nefes aldı" dedi.

"DEDAŞ'A 7 BİN LİRA BORCUMUZ VAR"

Kendilerine yardım edildiğini dair iddiaları duyunca hayretler içinde kaldığını anlatan Hanım Kaya, "Benim param olsaydı farklı bir yerde olurdum. Bu imkansızlıklar içerisinde burada kızımın iyileşmesini beklemezdim. Eşim iflas etti, halen gidip sorabilirler icralar üzerimizde var. Bizim evimiz olsaydı, kızımın evine neden sığınalım. Benim aylardır elektriğim kesik. DEDAŞ'a gidip sorun Mehmet Kaya adına ne kadar borç var. 7 Bin TL borcumuz var, DEDAŞ'a bundan dolayı elektriğimiz bile kesik. Bizim başımıza gelen olay herkesin başına gelebilir insanlar yorum yapmadan önce düşünsünler. Ne evimiz var ne de bir malımız. Hiçbir şeyimiz yok bizim her türlü desteğe ihtiyacımız var. Biz dilenci değiliz sadece her şey kızımın iyileşmesi için" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Fatma Kaya Mutlu Kaya Ergani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title