Haberler

Mutfak Tüplerinde Kontrollü Satış

Güncelleme:

Son aylarda artan terör olaylarında el yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanıldığı tespit edilen nitratlı gübrelerin ve mutfak tüplerinin satışı ve nakliyesi konusunda kısıtlamalar getirildi.

Terörle mücadelenin etkinliğini artırılmasın amacıyla ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan nitratlı gübrelerin ve mutfak tüplerinin satışları ve diğer patlayıcı yapımında kullanılan malzemelere yönelik olarak Valilik, Kaymakamlıklar ve ilgili kurumlar nezdinde sıkı bir gözetim ve denetim yapılması için El Yapımı Patlayıcılar ile Mücadele Komisyonu kuruldu ve komisyonca çalışmalar başlatıldı. El Yapımı Patlayıcılar İle Mücadele Komisyonu tarafından yazılı açıklama yapılarak terörle mücadelede atılan yeni adım hakkında bilgilendirme yapıldı. Son aylarda artan terör olaylarında el yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanıldığı tespit edilen nitratlı gübrelerin ve mutfak tüplerinin satışı ve nakliyesi konusunda kısıtlamalar getirildiği duyuruldu. Tarımda kullanılan nitratlı gübrelerin satışı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca durdurulmuş ve mevcut nitratlı gübre stokları belirlenerek yed-i emine alınmıştı. Aynı şekilde mutfak tüplerinin (LPG) satışının da kontrollü bir şekilde yapılmasına karar verildi. mutfak tüplerinin (LPG) de il genelinde satışları izinli bayiler ve dolum merkezlerince yapılmakta olup, izini bulunmayan her türlü işyeri hakkında yüksek idari parasal cezalar ve adli işlemler uygulanacak.

PARA CEZALARI UYGULANACAK
Ayrıca, kimyevi gübrelerin satışı, İlgili Bakanlık İl Müdürlüklerinden "Gübre Dağıtıcılık Belgesine" sahip kişi ve kuruluşlarca yapıldığından, bu belgeye sahip bulunmayan kişi ve kuruluşlar tarafından satışı yasaklanmış olup, izinsiz satış ve nakliyesini yapan kişi ve kuruluşlar hakkında yüksek idari parasal cezalar ve adli işlemler uygulanacak.
Yapılan açıklamada, "Konu ile ilgili olarak vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için izin belgelerini ilgili Kurumlardan temin etmesi, izinsiz satış yerlerinden söz konusu el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan maddelerin (kimyevi gübre, mutfak tüpü) alınmaması, satışının yapılmaması için duyarlılık göstermeleri ve gereğinin yapılması hususunda; Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yaşam Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title