Haberler

Musul'un Doğusu IŞİD'ten Temizleniyor

Güncelleme:

Irak'ta terör örgütü IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlarda, gelecek hafta Musul kentinin doğusunun tamamen kurtarılacağı duyuruldu.

Irak'ta 17 Ekim'den bu yana terör örgütü IŞİD'e karşı operasyonlar yürütülen Musul kentinin doğusunun gelecek hafta kontrol altına alınacağı bildirildi.

"SOL YAKA TAMAMEN KURTARILACAK"

Irak resmi televizyonuna Musul'u kurtarma operasyonu başladığından bu yana geçen 45 gün içinde yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunan Ninova Operasyonlar Komutanı Korgeneral Abdulemir Reşid Yarullah, "Irak güçleri gelecek hafta Musul'un sol (doğu) yakasını tamamen kurtarmış olacak. Bundan sonra kentin sağ yakasına yönelinecek." dedi.

Yarullah, tüm cephelere yönelik 632 kez bomba yüklü araç saldırısı düzenlendiği bilgisini verdi.

PEŞMERGE 25 KÖYÜ GERİ ALDI

Peşmerge güçlerinin 25 köyü IŞİD'ten geri aldığını, 500 kilometrelik alanda kontrolü sağladığını ve terör örgütünün patlayıcı yüklü araçla düzenlediği 55 saldırının hedefi olduğunu aktaran Yarullah, güney cephesinde faaliyet gösteren federal polisin ise 96 köy, nahiye ve bölgeyi, 56 kuyuyu kontrol altına alıp bin 855 kilometrekarelik bir alanı kurtardığını dile getirdi.

HAŞDİ ŞABİ TELAFER'E 2 KM UZAKLIKTA

Musul'un batı cephesinde Haşdi Şabi'nin bin 850 kilometrekarede 130 köyde kontrolü eline geçirdiğini ve şu anda Telafer'e 2 kilometre uzaklıkta bulunduğunu söyleyen Yarullah, kuzey cephedeki 9. Zırhlı Tümen'in 900 kilometrekarelik bir alanda 52 köy ve bölgeyi, 15. Tümen'in 112 kilometrekarelik alandaki 21 köyü kurtardığını ifade etti.

BİN 500 HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

Abdulemir Reşid Yarullah, Terörle Mücadele Biriminin doğu cephesindeki 65 mahalleden 23'ünü kontrol altına aldığını, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun geçen 45 gün içinde Musul'daki IŞİD hedeflerine yönelik bin 500 hava saldırısı düzenlediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Musul Irak Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title