Haberler

Musul'un IŞİD'ten Kurtarılması İçin Aşiretlerde Savaşacak

Güncelleme:

IŞİD'in işgali altındaki Musul'un kurtarılması için düzenlenen operasyona bölgesel aşiretlerden oluşan 15 bin kişilik bir askeri güç katılacak.

Irak'ta Musul'u terör örgütü IŞİD'den geri alma operasyonuna kentteki aşiret güçlerinden oluşan 15 bin kişinin katılacağı bildirildi.

MİLLİ GÜVENLİK MÜSTEŞARI AÇIKLADI

Irak Milli Güvenlik Müsteşarı Falih Feyyad, Bağdat'ta yaptığı basın açıklamasında, "Musullu aşiret güçlerinden oluşan 15 bin kişi, kenti geri alma operasyonunda yer alacak." dedi.

IRAKLI KÜRTLER DE AKTİF ROL OYNAYACAK

Söz konusu güce katılacak gönüllülerin belirlenmesi ve görev dağılımıyla ilgili Bağdat'ta komite kurulduğunu bildiren Feyyad, bu gücün oluşumunda Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) de temel rolü olacağını kaydetti.

"KENTİN TÜM RENKLERİNİN KATILMASI GEREKİR"

Öte yandan Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi de, IŞİD'e karşı uluslararası koalisyon güçlerinin Musullu aşiret güçlerini destekleyeceğini kaydederek, "Musul'u geri alma operasyonuna kentin tüm renklerinin katılması gerekir." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Bağdat Musul Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500

Yorumlar (8)

Saban:

Bu salaklar 15 kisiyle ne yapacakmis dunyanin hak edemedigini bunlarmi hak edeceklermis koptum ya

4
1
yanıtYanıtla
ABD ancak kendi gibi katilleri destekler:

Sünni aşiretler, fellucede ABD desteğindeki iran şii ve Irak ordusunun yaptığı katliam ve zulümleri, tehdit ve tutuklamaları göremiyor ve hala ABD tasması takacaklarsa, hainlikte sınır tanımamış olurlar. IŞİD ın elindeyken oradan halk tehdit edilmedi tutuklanmadı, yakılıp yıkılmadı ama ABD destekli ırak ordusu, katliam ve zulmü kurtarma gösteriyor medyaya

1
2
yanıtYanıtla
Biat mi asla!:

Insallah insallah. . Ama isidin arkasinda uzun var. .

3
0
yanıtYanıtla
44 lü:

islam adı altında islamı degerlerimizi maneviyatını hedef alıyorlar islam alimlerinin sahabenin mezarlarını tahripediyorlar ALLAH cezasını versin bunları yapanların batıda hızla yayılan İslam ın önünü kesmek istiyorlar ALLAH ın nurunu söndürmek istiyorlar ama başaramayacaklar zafer İSLAM ın olacaktır

0
2
yanıtYanıtla
Ahum:

Şimdi anlamadım. desem oku diyecekler okudum yine anlamadım ne olacak şimdi yani bu birlik neye kime iyi olacak. anlamış degilim. gercek ten defalarca okudum okudum okudum yine anlamadım üzgünüm ;)

2
0
yanıtYanıtla
almanyalI:

Bu mallar baska bir seyi bilemezler zaten. . .

1
0
yanıtYanıtla
ALMANYALI:

Siz önce bir calisin, elektrik ve gaz faturanizi ödeyin, dogru düzgün yikanin, ondan sonra belki sizi ciddiye aliriz. Bu gidisle sadece belali gözüyle baka biliriz. . .

yanıt4
yanıt1
HIDIR:

o silahları amerikaya israile çevirinsene adi insanlar kimin kuklası olduğunuz besbelli bide ışidi amerika kurdu dersiniz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title