Haberler
BBC

Musul'dan Kaçan Siviller Keskin Nişancılarca Vuruluyor'

İngiliz Independent gazetesinin Musul'da bulunan Orta Doğu muhabiri Patrick Cockburn, IŞİD'in elindeki Batı Musul'dan kaçmaya çalışan sivillerin IŞİD ve Irak ordusun unkeskin nişancıları tarafından vurulduğunu yazdı.

Kentte cep telefonları da gece saatlerinde elektrik verilen doğu Musul'da, araçlara kurulan mobil iletişim istasyonlarıyla sağlanıyor.

Cockburn, Jasim'in telefon görüşmesinden saatler sonra bir drone saldırısında yaralanıp hastaneye kaldırıldığını yazıyor.

"Doğu Musul'da da ölümler sürüyor"

IŞİD'in elindeki Batı Musul'un "iki kişinin bile yan yana yürümekte zorlanacağı dar sokakları" nedeniyle çok zor bir hedef olduğuna dikkat çeken Cockburn, çatışmaların bitmiş olması gereken Doğu Musul'da da sivil ölümlerinin devam ettiğini yazıyor.

Pazartesi günü doğudaki Nabi Yunus pazarına IŞİD'in havan topu atmasıyla 12 kişinin öldüğünü belirtiyor.

Cockburn, Iraklı Shaafaq haber sitesine dayandırarak, Irak ordusunun operasyonu başladığından bu yana Batı Musul'da 3 bin 800'den fazla kişinin öldüğünü, yaklaşık 23 bin kişinin de yaralandığını bildiriyor.

Irak Ordusu 2014'te IŞİD'in kontrolüne geçen kenti geri almak için Ekim'de harekat başlatmıştı.

ABD öncülüğündeki koalisyon Irak ordusuna hava saldırıları ve özel harekat birlikleri ile destek veriyor.

BBC

Musul Irak Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title