Haberler

    Musul'dan Kaçacak Teröristler Önce Türkiye, Sonra Avrupa'ya Gelebilirler

    BERLİN'de görev yapan yabancı gazetecilerle bir araya gelen Peter Neumann, teröristlerin Türkiye'yi Pakistanlaştırma tehlikesinin yüksek olduğunu öne sürdü.

    BERLİN'de görev yapan yabancı gazetecilerle bir araya gelen Peter Neumann, teröristlerin Türkiye'yi Pakistanlaştırma tehlikesinin yüksek olduğunu öne sürdü. Londra'da King's College'de radikalleşme üzerine uluslararası öğretim merkezi direktörü Neumann, şöyle dedi:

    "Suriye ve Irak'ta 10 bin civarında yabancı savaşçı bulunuyor. Bunun yaklaşık 2 bini Batı Avrupa'dan gitme. Yabancı savaşçıların büyük çoğunluğu Türkiye üzerinden Suriye ve Irak'a geçti. Musul'un geri alınması an meselesi ve IŞİD Musul'la önemli bir kalesini kaybedecek. Savaşı kaybeden yabancı savaşçılar ülkelerine geri dönebilmek için önce geçiş yaptıkları ülkelere, oradan da kendi ülkelerine gitmeye çalışacak."

    İNTİHAR SALDIRILARI

    Peter Neumann, AB Güvenlik Komiseri Julian King'in, "Avrupa'dan giden teröristler Musul'un geri alınmasıyla Avrupa'ya geri dönecek. Bu ciddi bir tehlike. Önlem almalıyız" sözlerinin tersine, ilk planda Avrupa'nın değil, Türkiye'nin tehlikede olduğunu söyledi. Neumann şöyle dedi:

    "Yabancı savaşçıların büyük çoğunluğu giriş yaptıkları Türkiye'ye geçecek ve burada ne yapacağına bakacak. IŞİD, intihar komandosu olarak en çok yabancı savaşçıları kullanıyor. Bu durumda ilk planda Avrupa değil, Türkiye tehlikede. Afganistan harekatında bu yaşandı. El Kaide teröristleri Pakistan'a kaçtı ve burada üs kurdu. Türkiye'ye gelen yabancı savaşçıların Türkiye'yi Pakistanlıştırma tehlikesi var. Bu ciddi bir tehlike. Teröristlerin terör eylemleriyle birincil hedefi adam öldürmek değil, toplumu terörize ederek, korkutarak, ülkeyi istikrarsızlaştırmak."

    NASIL RADİKAL OLUYORLAR

    Avrupa'da radikalleşme ve cihat üzerine Almanca 'Der Terror ist unter uns' (Terör Aramızda) adıyla yeni kitabını yayınlayan Peter Neumann, Türkiye'ye de giderek araştırmalar yaptığını anlattı. Antakya, Gaziantep ve Suriye sınırındaki şehirlerde Suriyeli cihatçılarla görüştüğünü söyleyen Peter Neumann, Avrupa'dan Suriye'ye giden cihatçıların üçte ikisinin daha önce adi suçlardan hüküm giymiş kişiler olduğuna işaret etti. Neumann, Avrupa'daki Müslüman gençlerin radikalizmin tuzağına nasıl düştüğünü ise şöyle anlattı:

    "Almanya'daki camiler radikal değil. Kimlik, cinsellik, kişilik bunalımı yaşayan Müslüman gençler, sorunlarına cevap bulmak için önce bu camilere gidiyor. Ama camideki hocalar Türkiye'den geliyor. Almancası zayıf. Bu gençlerin ise Türkçesi zayıf. Türkiye'den gelen imam bu gençlerin sorunlarına Türkiye'deki İslam anlayışı içinde cevap veriyor. Bu da Almanya'da Türkiye'den farklı bir ortamda yaşayan bu gençlerin sorunlarına cevap vermiyor. Bu gençler cevabı o zaman internette arıyor. İnternette ise Pierre Vogel gibi Selefilerin ideolojisini öğrenerek, radikalleşiyor."

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Türkiye Suriye Musul Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title