Haberler

"Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmaktan Dolayı Gururluyuz"

Güncelleme:

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan dolayı gururluyuz." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Musul'da rehin alınanların Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan dolayı gururluyuz. Bu devletin gücünü görmekten dolayı, bu devletin bu coğrafyadaki varlığından dolayı çok gururluyuz" dedi.

Bakan Zeybekci, AK Parti Denizli İl Başkanlığı'nın EGS Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlediği Eylül Ayı İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Musul'da rehin alınan konsolosluk çalışanlarının Türkiye'ye getirilmesinden dolayı bugün çok mutlu olduklarını belirtti.

Çok büyük bir gurur içinde olduklarını vurgulayan Zeybekci, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan dolayı gururluyuz. Bu devletin gücünü görmekten dolayı, bu devletin bu coğrafyadaki varlığından dolayı çok gururluyuz. 101 gün önce 11 Haziran günü 49 vatandaşımız, büyükelçilik görevlimiz, konsolosluk görevlimiz içinde bizim bakanlığımıza mensup bir dış ticaret müşavirimizin de olduğu 49 kardeşimiz rehin alındı. Rehin alındığı andan itibaren bu devlet bu evlatlarından bir an bile temasını koparmadan bugüne kadar getirdi. Onlar nerede, onlar hangi şartlarda, onların kaldıkları yerlerdeki şartlar, oradaki iki bebeğin, çocuğun imkanları veyahut onların ihtiyaçlarının karşılanıp karşılanmadığı, yedikleri yemekleri, her şeyi ile her detayları ile bu devlet onların arkasındaydı ve yanlarındaydı."

Devletin tüm bilgileri paylaştığını ve sürekli onları takip ettiğini dile getiren Zeybekci: "Şimdi kim ne derse desin öyle oldu böyle oldu ama bu devlet, mensuplarını, vatandaşlarını, evlatlarını bir tanesinin bile burnu kanamadan, o bebeklerin bir yerinde bile çizik oluşmadan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın ayrıcalığını onlara sonuna kadar yaşatarak getirdi ve ailelerine teslim etti. Emeği geçen herkesten başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız, MİT Müsteşarlığı çalışanlarımız oraya gidip Allah korusun başlarına bir şey gelseydi, o gök kubbeyi oranın başına yıkacak şekilde oranın etrafında tedbir alan bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun" diye konuştu.

"Türkiye'ye getirip ailelerine teslim ediyoruz"

Bakanlıktan ticaret müşaviri ile telefon aracılığıyla görüştüğünü dile getiren Zeybekci,  konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugüne kadar ailesiyle eşiyle, oğluyla, bütün yakınlarıyla görüştük, onlara söz verdik. Eşine özellikle defalarca söz verdik, 'Burnu bile kanamadan Mehmet Bey kardeşimizi getirip size teslim edeceğiz' dedik. Devlet sözü verdik, Başbakanımız söz verdi, Cumhurbaşkanımız söz verdi ve bugün o coğrafyada can güvenliğinin hemen hemen sıfır olduğu o coğrafyada, Konya'dan Kayseri'ye götürmüyoruz veya Aydın'dan Denizli'ye getirmiyoruz. Dünyanın en güvensiz bölgesindeki vatandaşlarını alıp Türkiye'ye getirip ailelerine teslim ediyoruz. Bu, bu devletin ne hale geldiğini, bu devletin gücünün en önemli göstergesidir."

"Dünya bir adım atarken 'acaba Türkiye ne der' diyor"

Artık bugün bütün dünyanın "Türkiye ne der?" diye Türkiye'ye baktığını vurgulayan Zeybekci, "Biz hiçbir alanda, hiçbir şekilde ne ekonomide ne siyasette ne dışişlerinde 'biz böyle bir şey yaparsak 'dünya ne der' diye asla bir kaygı içinde olmadık ve olmuyoruz da. Dünya bir adım atarken 'acaba Türkiye ne der?' diyor, artık bu hale geldik. Türkiye bu coğrafyanın egemen bir gücüdür ve şu andan itibaren göreceksiniz, artık bizim kültür coğrafyamız dediğimiz yerde, gerek dışişlerinde, gerek siyasette, gerek ekonomide gerekse olabilecek tüm gelişmelerde Türkiye olarak biz artık burada doğal belirleyici bir ülkeyiz. Tabi saygı çerçevesinde, bize yakışır şekilde, ecdadın bize öğrettiği şekilde, genlerimizdeki gibi biz bu hareketleri yapacağız bundan sonra. Türkiye geldiği zaman bir yere bilecekler ki huzur gelecek, bilecekler ki adalet gelecek, bilecekler ki refah gelecek. Bugüne kadarki Türkiye yapmaya çalıştığı bu hareketleri bundan sonra çok daha farklı bir şekilde yapacak" dedi.

İl Danışma Kurulu Toplantısı'na AK Parti Denizli milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Avni Örki ve partililer katıldı. - Denizli

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Denizli Eylül Musul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title