Haberler

Musul'da Hastane Açan IŞİD, Organ Ticaretine Başladı

Güncelleme:

IŞİD'in Musul işgali sonrası kentten kaçan KDP Musul Sözcüsü Said Mamuzini, IŞİD'in bölgede hastane kurup organ ticareti yaptığını söyledi.

KDP Musul Sözcüsü Said Mamuzini, IŞİD'in Musul'da organ ticareti yaptığını ve bunun için bir hastane açtığını belirtti. Örgütün organları fakirlerden alıp zenginlere sattığını söyleyen Mamuzini, "Rehinelere organ bağışlarlarsa erken çıkacaklarını söylüyorlar." dedi.

IŞİD'in Musul'u işgali sonrası kentten kaçmak zorunda kalan KDP Musul Sözcüsü Said Mamuzini, IŞİD'in organ ticaretiyle ilgili Sputnik'e konuştu.

IŞİD'in organ ticareti yaptığını ve bu organ ticareti için özel olarak bir hastane açtığını dile getiren Mamuzini, şu ifadeleri kullandı:

"YOKSULLUK YÜZÜNDEN MECBUREN SATIYORLAR"

"Örgüt hastaneyi 13 Haziran 2015 tarihinde açtı. Hastaneye de Irak'ın eski lideri olan Saddam Hüseyin'in adını verdi. Ameliyatlar örgütün doktorları tarafından gerçekleştiriliyor. IŞİD organları fakirlerden alıp zenginlere satıyor.

Musul halkının çoğu fakir. İnsanlardan bazıları fakirlikten organlarını satıyor. 'İş güç yok. Kentin dışına da gidip çalışamayız. Ondan mecburen organlarımızı satıyoruz.' diyorlar. IŞİD kadın çocuk dinlemiyor. Herkesten organ alıp satıyor. 'Tutukladığı' insanların da organını alıp satıyor. Onlara 'Hapis cezan çok. Bize bir organını verirsen, bağış olarak değerlendiririz ve seni erken bırakırız.' diyor."

"ORGANLARIN ALIŞI 4 MİLYON DİNAR"

Öte yandan IŞİD'in organları 4 milyon dinara aldığını ifade eden Mamuzini, sözlerine şöyle devam etti: "Örgüt, satışı ise daha yüksek bir fiyata yapıyor. Organları Irak ve Suriye'nin birçok yerinde satıyor. Birçok organın Suriye'ye gönderildiğini biliyoruz."

"MUSUL'DA 1 MİLYON KİŞİ VAR"

Bu arada Musul'da yılarca kaldığını aktaran Mamuzini, "Musul'dan her gün haberler alıyoruz. Oradaki insanlarla görüşüyorum. IŞİD işgalinden önce Musul'da 4 milyon insan yaşıyordu ama sonra çoğu kişi kaçtı. Şimdi kentte 1 milyonu aşkın kişinin yaşadığı tahmin ediliyor." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Suriye Musul Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (32)

devletel islamMobil-ANDROID:

sizin hayal edemediğiniz o şeriat artik devlet oldu elhemdulillah

29
10
yanıtYanıtla
hamza:

musul işgali sonrası kennten kaçan kişi nerden biliyomuş organ sattıgını yalana bak ALLAH tan korkmazmısın

21
3
yanıtYanıtla
MEYAFARQİN:

Haberi yine HDP ye baglayan ahmaklara beyin degil akıl nakli lazım ne yapacaz bu zavallıları çok acıyorum onlara..;))

8
13
yanıtYanıtla
bay bayan:

Ahirette nasil hesap verecekler cehennem siz vahsiler icin hazirlaniyo. Bekleyin

9
11
yanıtYanıtla
sahinMobil-ANDROID:

isid satar sonucta yahudi pislikleri

1
15
yanıtYanıtla
Gocmen:

Haber kaynagi pkkmi?

11
3
yanıtYanıtla
Muhtar Mobil-IOS:

Rızkın onda dokuzu ticaret ve cesarettedir diyen boşuna dememiş.kadın,çocuk satıyorlardı.şimdide organ satıyorlar

7
5
yanıtYanıtla
HURKAN:

akpnin silahli kolu isid isid terordegildir diyen basbakan allah isidin mermileri cogaltsin diyen akp meclis uyeleri

4
8
yanıtYanıtla
Yahudi Medyasi ücgeni:

yahudi medyasi! EN BUYUK terorist ABD-ISRAIL

11
1
yanıtYanıtla
kardes:

darulhilafe net gel kardes

12
0
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title