Haberler

Müsteşardan Düğün Yasağı Açıklaması: Yasaklar Kalkmadı Cezalar Düştü

Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, sokak düğünleri ve asker uğurlamaları için yasakların kalkmadığını, cezaların düşürüldüğünü söyledi.

Prof. Dr. Öztürk, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Yönetmeliği'nin ardından başlayan tartışmaları Hürriyet'e değerlendirdi. Daha önce sokak düğünleri ve asker uğurlamalarında insanları rahatsız eden gürültü nedeniyle ceza kesemediklerini açıklayan Öztürk, "Düğün ve asker uğurlamalarıyla ilgili yasak kalkmadı. Gürültü kirliliğine geçit yok" dedi. Öztürk, şunları söyledi:

"CEZA YAZAMADIK"

Yönetmelikle ilgili 300'e yakın kurumdan görüş aldık. Çevresel Gürültü Yönetmeliği ile cezaları daha uygulanabilir hale getirdik. Yönetmeliği AB mevzuatıyla uyum için revize ettik. Ülkemizde sokak düğünü ve asker uğurlaması gibi bir gerçek var. İnsanlar düğünlerini sokakta yapar, askere gidecek çocuklarını davulla zurnayla uğurlar. Fakir Anadolu insanı düğünlerde salon yerine sokakları tercih eder. Biz daha önce gürültü kirliliği yaratanlara karşı Çevre Kanunu'na göre ceza uyguluyorduk. Ceza vardı ama maalesef uygulayamıyorduk. Hiçbir kurum gürültü kirliliğine karşı ceza kesmiyordu. Çünkü idari para cezalarının miktarı çok yüksek. 50 bin lira ceza kesmek zorunda kalıyorsun. Doğal olarak insanlar sıkıntıya girmesin diye valilikler ve belediyeler bu yaptırımı uygulamıyordu.

50 BİN LİRAYDI

Oğlunu askere uğurlayan bir kişiye hangi valilik bu cezayı keser? Biz yapılan düzenlemeyle cezaları Çevre Kanunu'ndan çıkararak Kabahatler Kanunu'na aldık. Kabahatler Kanunu'nda gürültü kirliliğiyle ilgili cezalar 150 liradan başlayıp bin 500 liraya kadar çıkıyor. Bu cezaların uygulanması daha kolay olacak. Yoksa öyle düğün ve asker uğurlamaya yasak kalkmadı, yanlış anlaşılmasın. Gürültü kirliliği kapsam dışına çıkarılmış değil. Gürültü kirliliğine geçit yok. Düzenlemeyle insanın uyku zaman dilimini saat 24 ile 7 arasında olacağını varsayıyoruz. Bu saatler arasında özellikle konut, hastane, yurt gibi çok hassas olan yerlerde konser, miting, festival, düğün gibi açık hava eğlenceliri kesinlikle yapılamayacak. Ayrıca okul, hastane gibi insanların toplu olarak bulunduğu alanlarda da 24 saat boyunca eğlence maksadıyla havai fişek ve maytap gibi araçlar kullanılamayacak." (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Hürriyet Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500

Yorumlar (3)

bozkurt:

örf adet gelenek göreneklerimize yapılan bir saldırıdır bu. ne hakla müslüman türk toplumunun adetlerine zarar verirsiniz?hangi dinden hangi ırktansınız lan?

2
4
yanıtYanıtla
KAYSERİLİ:

TÜRK KÜLTÜRÜ GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZE AİT NE VARSA YASAKLAYIN BAKALIM. EN UCUZ SALON 5000 TL BUNLAR RANTİYECİNİN AĞ BABALARI.

0
0
yanıtYanıtla
pillow fighter:

milli irade şaşkın, yasak mı değil mi :)) milli irade çaresiz, kırgın, gücenmiş, kendisiyle dalga mı geçiliyor düşüncesi içinde :)) milli iradenin aklında deli sorular :)) milli irade büyüklerinin ağzının içine bakıyor :)) bak milli irade bak, milli irade azğın içine bak :)) canımsınız

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title