Haberler

Mustafa Koc, Eskısehır'de Bır Dızı Acılıs Yaptı

Koc Holding Yonetim Kurulu Baskani Mustafa Koc, "Issizligin Onune Gecmek İcin Sifirdan Yabanci Yatirimciyi Ulkeye Sokmak Lazim" Dedi.

Koc Holding Yonetim Kurulu Baskani Mustafa Koc, "Issizligin onune gecmek icin sifirdan yabanci yatirimciyi ulkeye sokmak lazim" dedi.

Anadolu Bulusmalari Bolgesel Bayi Toplantisi icin Eskisehir'e gelen Koc, Koctas'in 14. magazasinin acilisini yapti. Acilis toreninde konusan Koc Holding Yonetim Kurulu Baskani Mustafa Koc, Eskisehir'de perakende, beyaz esya ve otomotiv yatirimlari ile dogrudan katma deger ve istihdam meydana getirmekten ve faaliyetleri arttirmaktan onur duyduklarini soyledi.

Koc, magazayi gezdikten sonra Koctas'in yaninda bulunan Karacan Akaryakit Istasyonu'nu da acti. Mustafa Koc, burada sergilenen 1966 yapimi Anadol marka otomobilin icine oturup, bir sure araci inceledi.

Koc, Otokoc'un yenilenen tesislerinin acilis toreninde ise, gazetecilere yaptigi aciklamada, Turkiye'nin, gelismekte olan pazarlarin icinde calkantidan hic bir sekilde etkilenmedigini belirterek, "Hala yabanci sermaye girmeye devam ediyor. Ancak burada en onemli hadise, ozellikle issizligin onune gecmek icin sifirdan yabanci yatirimciyi buraya sokmak lazim. Varlik satisi ya da ozellestirmeden mal almak, borsadan spekulatif sekilde oynamak yerine, yatirim ortamini oyle bir hale getirmek lazim ki, yabanci

yatirimci Romanya, Polonya ya da Cek Cumhuriyeti'ne gidecegine Turkiye'ye gelip sifirdan yatirim yapmalidir" diye konustu.

Turkiye'nin yuzde 6-7'lik buyumeyle duzluge cikabilecegini kaydeden Koc, "Issizlik, Turkiye'nin en buyuk belasidir. Sosyal barisi da cok tehdit ediyor. Ancak, o sekilde onune gecebiliriz" ifadesini kullandi.

Koc Holding Yonetim Kurulu Baskani Mustafa Koc, terorun bir millet meselesi oldugunu vurgulayarak, sunlari soyledi:

"Yapacak cok fazla bir sey goremiyorum. Sinir otesi operasyonu buyukler bilirler. Cok yazildi, cizildi. Medyada luzumundan fazla spekulasyon yapildi. Maalesef, en buyuk muttefikimiz ABD, bize bu konuda yardimci olmuyor. Ilk once hadisenin o tarafini cozmek lazim. Cunku, Kuzey Irak'taki iklimden yararlanarak oradan buraya siziliyor. Bunu, ABD ile cozmek lazim diye dusunuyorum."

Koc, daha sonra Birmot tesislerinin de acilisini yapti. Mustafa Koc, ardindan beraberindeki heyetle birlikte Eskisehir Valisi Kadir Calisici'yi ziyaret etti. Ziyarette konusan Vali Calisici, Siyasal Bilgiler Fakultesi'nde okurken emperyalizme ve kapitalizme karsi oldugunu dile getirerek, bir hatirasini da anlatti. Kadir Calisici, gencliginde bir arkadasiyla babasinin muhtar oldugu koye ziyarete gittiklerini belirterek, "Biz 1968 kusagiyiz. Gencligimizde emperyalizme, uluslararasi sermayenin uzantisi

kapitalizme karsiyiz. Siki mucadele veriyoruz. Yani cok siki gencleriz. Bir arkadasimla birlikte koye geldik. Arkadas anlatiyor, Koc'tan, Sabanci'dan giriyor. Dunyayi duz ediyor. Babam bana, okulda bunlari mi ogretiyorlar? diye sordu. Daha sonra da rahmetli babam, 'Allah, bu memlekete keske 100 tane Koc verseydi. Siz nasil egitiliyorsunuz, sizi nasil boyle okutuyorlar?' diye cikismisti. Hakikaten simdi o kadar egitim gorduk, ulkelerde okuduk, stajlar yaptik, devletin kaymakami, valisi olduk. 40 sene sonra

babam gibi diyorum ki, keske bu memlekette 100 tane Koc olsa" dedi.

Mustafa Koc'a Eskisehir programinda, Koc Holding Ceo'su Bulent Bulgurlu, Kurumsal Iletisim ve Bilgi Grubu Baskani Ali Koc, Dayanikli Tuketim Grubu Baskani Gunduz Ozdemir, Gida ve Perakende Grubu Baskani Omer Bozer ve Otomotiv Grubu Baskani Turgay Durak eslik etti.

(HO-OO-MEF-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title