Haberler

Mustafa Balbay Kırşehir'de Gündemi Değerlendirdi

İzmir İkinci Bölge Milletvekili Mustafa Balbay, Kırşehir Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Teşkilatı'nı ziyaret etti.

İzmir İkinci Bölge Milletvekili Mustafa Balbay, Kırşehir Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Teşkilatı'nı ziyaret etti. Balbay, " Türkiye'de hukuk sisteminin çivisi çıktı" dedi.

Parti teşkilatında konuşan Balbay, " Türkiye'de hukuk sisteminin çivisi çıktı. Ne yazık ki Türkiye'de intikam aracı olarak kullanılıyor. Ben içeride toplam 57 ay kaldım. Sonunda, 'Senin çıkman lazım' diye oy birliği ile karar verilmiş bir kişi olarak, özellikle hükümet koalisyonunun kendi içindeki çatışmada biz bir taraf tutma politikasında değiliz. Bu devran değişmeli, bu böyle olmaz. Şu taraf haklı, bu taraf haksız diye bir değerlendirmenin sağlıklı olacağını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Hak, hukuk, adaletin sağlıklı bir şekilde tecelli etmesinin gerektiğini vurgulayan Balbay, şöyle devam etti:

"Siyaset ve yargı öylesine iç içe girdi ki çok ayrıntılarına girmek istemiyorum. Ben Ankara'da dik duracağım ve diyalog kuracağım. Biz birbirimize küsemeyiz ama diyeceğiz ki, 'Sayın Başbakan, şiir okuyan adamdınız, bildiğini okuyan adam oldunuz' diyeceğiz. CHP eleştirilmesi çok sevilen bir partidir. Eleştirmek için de CHP'nin rakip partiye ihtiyacı yoktur. O yüzden ne olursa olsun temel bir hedefimiz olmalı. Hedef, iktidar olmalı. Ben diyorum ki ana hedef iktidar. Onun dışındaki her şey bize dar. Diyarbakır'da ayrı, Ankara'da ayrı, İstanbul'da ayrı böyle hukuk mu olur? Çoktan seçmeli hukuk gibi bir şey oldu. Arkadaşlar düşünün Kırşehirspor ile Nevşehirspor maç yapıyor. Diyorsun ki, 'Bu maçın ikinci yarısında ofsayt serbest.' Böyle bir şey olur mu? Hukuk bu hale geldi. Çok açık söylüyorum arkadaşlar serbest kaldım. BDP'li vekillerin de serbest kalacağını düşünmüştüm. Onlar serbest kalamayınca açık söylüyorum kursağımda kaldı. Ben Meclis Başkanı Cemil Çiçek'le 55 dakika görüşme yaptım. Çiçek'e, 'Buraya sadece tutuklu vekiller için gelmedim' dedim. 'Bu yargılamalar yargılama değil' dedim" şeklinde konuştu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Balbay Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title