Haberler

Müsiad'ın Avustralya Şubesi Açıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Avustralya şubesi Melbourne'de açıldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Avustralya şubesi Melbourne'de açıldı.

Açılış törenine MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, yönetim kurulu üyeleri, Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, Avustralya İşçi Partisi Victoria Eyaleti Milletvekili Frank McGuire, MÜSİAD Avustralya Başkanı Ali Gür, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

Genel Başkan Nail Olpak, törende AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avustralya'ya şube açmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, " Türkiye'den bakıldığında dünyanın bir başka ucunda Avustralya'da bulunabilmek, 26 yıl önce başladığımız yolculukta hedeflerimize yaklaştığımızın çok güzel bir göstergesi." ifadesini kullandı.

MÜSİAD olarak bulundukları ülkelerde daha fazla üretime, yatırıma ve istihdama odaklanan bir anlayış içinde olduklarını dile getiren Olpak, "Son dönemde hep söylediğimiz şu idi, 'Biz daha çok üreteceğiz, daha çok büyümeye devam edeceğiz'. Bugün onun göstergelerinden birisini yaşıyoruz." dedi.

Olpak, Avustralya ile Türkiye arasında yüz yılı aşan dostluğun bulunduğunu ancak ticari ilişkilerin arzu edilen düzeyde olmadığını vurgulayarak, "Ticari açıdan bakıldığında, bir tarafta 1,3 trilyon dolar civarında bir ekonomiye sahip Avustralya diğer taraftan 800 milyar dolarlık Türkiye'nin, toplamda bir milyar dolarlık ticari ilişkiye sahip olması gerçekten kabul edilebilir değil." değerlendirmesinde bulundu.

İlk şubelerini açarak iki ülke arasında karşılıklı ticari ilişkileri ve yatırım ortamını geliştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Olpak, ilgili taraflara, yetkililere, hükümetlere çalışmalarını sunarak hareket etmeye çalışacaklarını söyledi ve "Neticede ülkelerin ilişkilerini belirleyen siyasi iradelerdir. Ticaret, onların açtığı yoldan kendi içinde daha hızlı şekilde ilerler kanısındayız." diye konuştu.

THY'nin aktarmasız uçuşu ticareti olumlu etkiler

Olpak, Türk Hava Yollarının (THY) Avustralya'ya aktarmasız uçuşlara başlamasının, iki ülke arasında ticari ilişkilere önemli katkılar sağlayacağına dikkati çekti.

Avustralya şubesinin açılışının ardından Melbourne'de çeşitli temaslarda bulunan MÜSİAD heyeti, akşam Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı tarafından onurlarına verilen akşam yemeğine katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İşçi Partisi Nail Olpak Avustralya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title