Haberler

Müsiad Başkanı Olpak: Yeni Anayasanın 2015 Seçimleri Öncesinde Yapılması Hayati Bir Zorunluluk

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD'ın yeni kurulan hükümetten beklentilerini açıkladı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD'ın yeni kurulan hükümetten beklentilerini açıkladı. Yeni anayasanın, mümkün olabilse 2015 seçimleri öncesinde, olamıyorsa da, seçimlerden hemen sonra yapılmasının hayati bir zorunluluk olduğunu belirten Olpak, hızlı ve adil işleyen bir hukuk devletine çok acilen ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu tarafından 2. si düzenlenen Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı Trabzon'da yüzü aşkın Türk, Gürcü ve İranlı İşadamları'nın katılımları ile gerçekleştirildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turhan Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, ES Mali Yatırım YK Başkanı Ethem Sancak, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, Trabzon Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Davut Çakır, AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar, MÜSİAD Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu Başkan Yardımcısı Cevat Kır, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Hanefi Mahitapoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Gürcistan ve İran'dan gelen işadamları katıldı.

-"DIŞ TİCARET ORTAKLIĞI DAHA YUKARILARDA OLMALI"-

Toplantıda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, üç ülkeden toplantıya katılan iş adamlarının potansiyeli hakkında bilgi vererek, "Bin 650 üye firmamızı kapsayan büyük bir etkinlik yapıyoruz. Gürcistan ve İranlı ikili iş görüşmesi gerçekleştirecek 100'aşkın firmamızı buluşturuyoruz. Bugün, bir anlamda, İran halısının üzerinde, Gürcü peynirini Trabzon ekmeğinin içine katık edip hep birlikte yiyeceğiz" dedi.

İran, Gürcistan ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin 2003 yılında 2 milyar doların altında olduğuna dikkat çeken Olpak, "Son 10 yılda bu rakam 10 kat artarak 20 milyar dolara yaklaştı. Her üç ülkenin dış ticaretinin 550 milyar dolara yakın olduğu düşünüldüğünde, son 10 yıldaki artışa rağmen, üç ülkenin arasındaki ticaret toplam dış ticaretlerinin yüzde 3.5'i kadar. Bu kadar yakın coğrafyalarda bulunan, tarihi ve kültürel ortaklığı olan ülkelerimizin dış ticaret ortaklığının daha yukarılara çıkması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

-"YENİ ANAYASA HEMEN YAPILMALI"-

Olpak MÜSİAD'ın beklentilerine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Yeni anayasanın, mümkün olabilse 2015 seçimleri öncesinde, olamıyorsa da, seçimlerden hemen sonra yapılması, hayati bir zorunluluktur. Büyük uzlaşma ile bu metni hazırlayamazsak, gelecek nesillere karşı sorumluluğumuz çok daha büyük olacaktır. Burada, sadece iktidar değil, muhalefet partilerine de büyük görev düşmektedir. Bu noktada, sürekli vurguladığımız "Kuvvetler ayrılığı' ilkesinin, maalesef kurgusu sebebiyle "Kuvvetler Kargaşası' şeklinde uygulanmasından çıkarılması önemlidir.

-Hızlı ve adil işleyen bir hukuk devletine hepimizin çok acilen ihtiyacı vardır ve bu konu, milletimizin geleceği için, en önemli konuların başında gelmektedir.

-Sadece büyümeyi değil, insan unsurunu da içine alan kalkınmış bir Türkiye hedefi için, eğitim alanında, hızlı ama, artık değişikliğe uğramayacak bir altyapı içerisinde, bir eğitim reformuna ihtiyacımız vardır.

-ÇÖZÜM SÜRECİNE DEVAM EDİLMELİ-

-Çözüm Süreci'nin devam etmesini, atılan adımların kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu büyük barış projesi, elbette değeri hiç bir şeyle ölçülemeyen insanlarımızın kayıplarını önleyip, acılara son verirken, ülkemize ve tüm bölgeye refah getireceğini düşünüyoruz.

-Makro ekonomik politikaların, daha fazla tabana yayılması ve adil gelir dağılımı, önceliklerimizin ön sıralarında, daha fazla yer bulmalıdır.

-EKONOMİ FAİZ, BORSA VE DÖVİZ ÜÇGENİNDEN KURTARILMALI-

-Üretime-istihdama ve reel kesime daha fazla önem veren bir ekonomi yaklaşımıyla hareket edilmesi, tüm kurumların bu anlayışla oluşması gerektiğine inanıyoruz. Ekonomi, faiz, borsa ve döviz üçgeninden kurtarılmalıdır.

Kamu personel reformu, hızla gerçekleştirmelidir."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Nail Olpak Gürcistan Trabzon İran Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title