Haberler

Müsiad 83. Genel İdare Kurulu Toplantısı Mardin'de Yapılacak

MÜSİAD'ın 22 23 Kasım'da gerçekleştirilecek Genel İdare Kurulu toplantısına yurt içi ve yurt dışından katılacak bakan, iş adamı ve akademisyenler "Türkiye'de Büyümenin Sistematiği"ni ele alaca...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 83. Genel İdare Kurulu toplantısı Mardin'de yapılacak.

MÜSİAD'ın 22-23 Kasım'da gerçekleştirilecek Genel İdare Kurulu toplantısına yurt içi ve yurt dışından katılacak bakan, iş adamı ve akademisyenler " Türkiye'de Büyümenin Sistematiği"ni ele alacak.

Derneğin Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, yaptığı açıklamada, MÜSAİD Genel İdare Kurulunun ilk kez Mardin'de toplanacağını belirterek, bu kapsamda hazırlıkların sürdüğünü söyledi.

Kurulun bölgenin ekonomik durumuna katkı sunacağını ifade eden Dündar, şöyle dedi:

"Kurula yurt içi ve yurt dışından aralarında bakan ve bürokratların da bulunduğu yaklaşık 500 davetli katılacak. Almanya'dan 40'a yakın işadamı gelecek. Buradaki toplantının ana gündemi büyümenin sistematiği olacak. Akademisyenler bu konuda görüşlerini ortaya koyacak. Belirlenecek ortak görüş diğer derneklere ve bütün ekonomi çevrelerine de kaynak olacak. Tüm iş alemi bu çalışmadan faydalanabilecek. Bu aynı zamanda Mardin'i dünyaya duyurma adına da bir çalışma olacak. Bakanlarımızdan da katılım bekliyoruz."

"Artık burada güvenlik zafiyeti yok"

Dündar, çözüm süreci ve beraberinde atılan adımların bölgede güvenlik korkusunu giderdiğini, bu tür organizasyonlar ile de bunun herkes tarafından görüleceğini belirtti.

Bu sayede sermayenin bölgeye akmasını düşündüklerini vurgulayan Dündar, şunları kaydetti:

"Artık burada güvenlik zafiyeti yok. Buraya gelecek iş adamlarına çözüm süreci ile Mardin'de yatırımların daha rahat yapılabileceğini göstermek istiyoruz. Çözüm süreci ve demokratikleşme paketi ile atılan adımlar herkes tarafından takdirle karşılanıyor. Bu adımlar periyodik olarak devam ediyor. Çözüm sürecinin ekonomiye yansımasını bu tür organizasyonlar ile ortaya çıkarabiliriz. İşadamlarını davet edip 'gelin görün' diyeceğiz. Artık burada güvenlik zafiyeti yok. Büyük bir potansiyel var burada. Birkaç sektör dışında tüm sektörler burada yatırım yapıp pazar bulabilir, Ortadoğu'ya açılabilir. Batıdaki iş adamlarımız teşvik paketi ile bölgeye ilgi duymaya başlıyor. Bunun yanısıra birçok yabancı firma da bölgeye gelmek istiyor. MÜSİAD üyesi iş adamları da Mardin'e yatırım yapmayı düşünüyor." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Ekonomi

Genel İdare Kurulu Ali Dündar Türkiye Mardin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title