Haberler

Musavi'den Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina'ya Ziyaret

D 8 Genel Sekreteri Büyükelçi Seyyid Ali Muhammed Musavi, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina’yı ziyaret etti.

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Genel Sekreteri Büyükelçi Seyyid Ali Muhammed Musavi, D-8 Sivil Havacılık Grubu toplantısı için gittiği Dakka'da Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina'yı ziyaret etti.

D-8 Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Hasina'yı makamında ziyaret eden Musavi, Bangladeş'in D-8'le bağlarının güçlenerek süreceğine duyduğu güveni dile getirdi. Hasina'nın dinamik ve vizyoner liderliğini öven Musavi'nin, Bangladeş başbakanının ülkesinin bütün alanlarda kalkınması için destek sağlayacağına duyduğu inancı ifade ettiği aktarıldı.

Musavi'nin ziyarette D-8 bünyesindeki son gelişmelerle ilgili bilgi de verdiği görüşmede, örgütün, üye ülke liderleri tarafında ortaya konan hedefleri gerçekleştirmek üzere gayret sarf ettiğini vurguladığı açıklandı.

Açıklamada, görüşme sırasında Musavi'nin D-8'in 1997'deki kuruluşunda Bangladeş'in gösterdiği aktif çabaları da hatırlattığı kaydedildi.

Musavi ayrıca Hasina'yı aralık ayında Türkiye'de yapılacak D-8 Zirvesi'ne davet ederek,  Türkiye'nin müstakbel cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evsahipliğinde gerçekleşecek zirvenin D-8 için bir dönüm noktası olacağını vurguladığı ifade edildi.

D-8'in 1997'deki kuruluş anlaşmasında bizzat imzası bulunan halen iş başındaki iki liderden biri olan Hasina'nın da Musavi'ye aktardığı bilgiler dolayısıyla teşekkür ettiği belirtilen açıklamada, başbakanın Bangladeş'in kurucu üye olarak D-8'in vizyon ve hedeflerinin gerçekleştirilmesi ve bölge halklarının yaşam standartlarının yükseltilmesi için destek vermeyi sürdüreceğini ifade ettiği bildirildi. Hasina'nın Musavi'yi D-8 bünyesindeki işbirliği çalışmalarını sürdürmesi için teşvik ettiği ve örgütün çalışmalarını da övdüğü bilgisi verildi.

Görüşmenin sonunda Hasina'nın Musavi'ye babası ve bağımsız Bangladeş'in ilk başbakanı Şeyh Mucibur Rahman'ın notlarından oluşturulan "Unfinished Memoirs" (Bitmemiş Hatırat) adlı kitabı hediye ettiği bildirildi.

Musavi'nin Bangladeş temasları kapsamında ülkenin Sanayi Bakanı Amir Hüseyin Amu, Maliye Bakanı Abul Maal Muhith ve Ticaret Bakanı Tofail Ahmed ile de görüştüğü kaydedildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Bangladeş Türkiye Musavi D 8 Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title