Haberler

Muş'ta Karla Mücadele İçin 1,2 Milyon Lira Harcandı

Muş Valisi Seddar Yavuz, yoğun kar yağışı nedeniyle 3 aydır kapalı olan Üçevler grup köy yolunda kar temizleme çalışmalarına katıldı.

Muş Valisi Seddar Yavuz, yoğun kar yağışı nedeniyle 3 aydır kapalı olan Üçevler grup köy yolunda kar temizleme çalışmalarına katıldı. Kar kalınlığının yer yer 7-8 metreyi bulduğunu vurgulayan Vali Yavuz, şu ana kadar karla mücadeleye yaklaşık 1 milyon 200 bin lira harcadıklarını söyledi.

Ağır kış koşullarının yaşandığı Muş'ta Üçevler grup köy yoluna en kısa ulaşımın sağlandığı 28 kilometrelik güvenlik yolu, 3 aydır kar nedeniyle ulaşıma kapalı. 9 köy ve 22 mezraya ulaşımın sağlandığı bölgede İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekiplerin bu çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Seddar Yavuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür'den çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

İş makinesi operatörleri ve çalışanlarla selamlaşıp bir süre sohbet eden Vali Yavuz, "Muş ili genelinde 368 köyümüz, 2 bin 755 kilometre yol ağımız var. Bu sene afet seviyesinde yağışlar meydana geldi. Zaten görüntülerden de gördüğünüz gibi bunun normal bir yağış olduğunu söyleyemeyiz. Bu kapsamda İl Özel İdaresi ekiplerimiz her türlü fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle bu bölgemiz çok daha yüksek malum olduğu üzere ve çok yoğun kar yağışı oluyor. Tabi bizim devlet olarak amacımız vatandaşımızın rahatını mutlak suretle sağlamak. Ulaşım olmadan hiçbir hizmetin hiçbir ekonomik gelişmenin gerçekleşmesi de mümkün değil. Bu kapsamda gayretlerimiz devam ediyor. Şu ana kadar karla mücadelede yaklaşık 1 milyon 200 bin civarında bir harcama yaptık. Harcamalarımız da devam ediyor.Tabi burada özellikle İl Özel İdaresi'nin çok değerli operatörleri, işçileri gerçekten mesai gözetmek sizin halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir mesai harcıyorlar. 7 ile 8 metre civarında kar kalınlığını görüyorum. Daha fazla da olabilir. Çünkü daha tabana tam inmiş değiliz. Ama rahmetin zahmeti de olur. Yine de yağıştan memnunuz mutluyuz. Çünkü yer altı sularımızı besliyor. Özellikle Muş ovasından geçen nehirlerimizi de beslemesi vesilesiyle bu sene bol bereketli özellikle bereketli bir tarım sezonu bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title