Haberler

Muş'ta 4 Bin TL Ücretle Çoban Aranıyor

Güncelleme:

Muş'ta sürü sahipleri 4 bin TL ücret karşılığında çoban arıyor. Geçen yıl 2 bin lira olan çoban ücreti bu yıl 4 bin TL'ye çıktı.

Muş'ta hayvancılıkla uğraşanlar aylık 4 bin TL ücretle çoban bulamayınca, iş kadınlara ve çocuklara düşüyor.

MAAŞLA BİTMİYOR

Çoban olacaklara 4 bin TL'nin yanında 50 kilo peynir, yün, telefon kontörü, giyecek ve ayakkabı verildiğini belirten sürü sahipleri, çobanlık için birçok sürü sahibinin kimseyi bulamadığını ve kadınların çobanlık yaptığını söylediler.

"KİMSE ÇOBAN OLMUYOR"

Çoban bulamadıkları için gündüz çocukların, gece ise sürü sahiplerinin çobanlık yaptığını belirten Ramazan Çelik, "Çoban bulamıyoruz. 4-5 milyar çoban hakkıdır. Çoban yoktur, biz kendimiz gidiyoruz koyunların önüne. İşte akşamları biz merada kalıyoruz. Çoban bulamıyoruz ve sıkıntı yaşıyoruz. Kimse yoktur ve kimse çoban olmuyor. Biz gidiyoruz, ufak çocuklar gidiyor hayvanları otlatmaya" dedi.

"4-5 MİLYARI MÜDÜR ALIYOR"

Çoban bulamadıkları için oğlunun eğitimini yarıda bıraktığını ve çok büyük zorluklar çektiklerini ifade eden Belkise Çelik de, "300 koyunum var. Çoban yok, geziyoruz ve bulamıyoruz. Şimdi oğlum gidiyor ve oğlum küçüktür. Mektepten çıktı ve mektebini okumadı. Ben gidiyorum, oğlum gidiyor, torunum gidiyor, beyim gidiyor. Biz perişan olduk. Keçe giyip geceye kadar gidiyorum. Geceden gelip yemek yapıyorum, peynirimi yapıyorum, uşaklarıma yemekler yapıyorum. 4-5 milyar bir müdür alıyor, biz arayıp çoban bulamıyoruz. Bu ne olacak bize bir çare bulun. Benim çocuğum okula gidemedi, lise mezunudur. Gidip okuyacaktı. Beyim hastadır çocuklarım var gelip evde çalışıyorum. Peynirimi, evimi ve yemeğimi yapıyorum buna bir çare bulun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ramazan Çelik Muş Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (2)

ÇOBAN ARANIYOR DERSENİZ BULAMAZSINIZ:

COWBOY ARANIYOR DİYE İLAN VERİN HEMEN BULURSUNUZ

12
0
yanıtYanıtla
mazlum kaya:

numaranız ne yasanıza

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title