Haberler

Muş'ta 10 Gündür Kapalı Köy Yolları Açıldı

Muş'ta yoğun kar yağışı nedeniyle 10 gün ulaşıma kapanan Üçevler Ilıca grup köy yolu, İl Özel İdare'nin karla mücedele ekipleri tarafından açıldı.

Muş'ta yoğun kar yağışı nedeniyle 10 gün ulaşıma kapanan Üçevler Ilıca grup köy yolu, İl Özel İdare'nin karla mücedele ekipleri tarafından açıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Üçevler bölgesinde kar kalınlığının yer yer kar 4 metreyi aştığını, bu yüzden çalışmaların ağır ilerlediğini bildirdi. İl Özel İdaresi olarak kırsal alanda karla mücadele çalışması yaptıklarını ifade eden Şeyhmus Yentür, Üçevler grubunda 9 köy, 22 mezranın 10 günden beri kapalı bulunan karayolu bağlantısını açtıklarını belirtti. Merkeze 47 kilometre uzaklıktaki Üçevler grubunda yapılan çalışmaları anlatırken Şeyhmus Yentür, şunları söyledi:

"Üç gün süren çalışmalarımız sonunda yolu kardan temizledik. Yer yer 4 metre kar kütlesinin olduğu bir coğrafyada karla mücadele etmek çok zor. Ancak orada yaşayanların ulaşım engelini ortadan kaldırmak bizim görevimiz. Karla mücadele çok nankör. Çünkü açtığınız kilometrelerce yol, yağan kar ya da tipiden dolayı tekrar kapanıyor. Kar bir afettir. Tüm bunlara rağmen ekiplerimiz insan üstü çabaları ile yolları açarak bölgede yaşayanları özgürlüklerine kavuşturuyor. Girdiğimiz köylerde halkın tebessümü ile karşılaşınca tüm yorgunluğumuz gidiyor. Muş'ta şu an itibari ile kapalı yolumuz yok."

Karayolunun açılmasıyla birlikte Ilıca Köyü Muhtarı Mehmet Salih Soydan, İl Özel İdare ekibi çalışanlarına tatlı ikramında bulundu. Soydan, "Yolumuz kapalıydı. Onların yolu açarak köye gelişini görmek bizleri çok mutlu ediyor. Çünkü yol kapalı olunca hastamız bile olsa götüremiyoruz. Çalışan personellere enerji olsun diye baklava ikram ettik" dedi.

KARS'TA SİS

Öte yandan Kars'ta etkili olan sis, ulaşım sırasında sürücülere zor anlar yaşatıyor. Sabah saatlerinde kenti saran yoğun sis, görüş mesafesini 10 metreye kadar düşürdü. Bu yüzden Kars'ta sürücüler olası bir kazaya sebebiyet vermemek için hız limitlerinin altında seyrettiler. - Muş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ilıca Kars Muş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title