Haberler

Muş Buz Tutan Nehirde Balık Avı

Buz tutan nehirde balık avı MUŞ'un merkez Şenova köyü yakınından geçen Fırat'ın kolu Murat Nehri'ne akşam saatlerinde atılan ağlar, buzun altında kaldı.

Buz tutan nehirde balık avı

MUŞ'un merkez Şenova köyü yakınından geçen Fırat'ın kolu Murat Nehri'ne akşam saatlerinde atılan ağlar, buzun altında kaldı. Bindikleri ilkel sal üzerinde kazma ve küreklerle buzları kırarak nehirde ilerleyen balıkçılar 7 ağdan sadece birini kurtarabildi.

Şenova köyünde geçimlerini balık tutarak sağlayan 4 kişi, ağlarını akşam saatlerinde Murat Nehri'ne bırakarak evlerine gitti. Balıkçılar, ağları toplamak için sabah saatlerinde geldiklerinde nehrin yüzeyinin buz tuttuğunu görünce ne yapacaklarını şaşırdılar. İlkel sala binerek nehrin buz tutan tabakasını kazma ve kürek yardımı ile kırarak ilerlemeye çalışan balıkçılar, saatler süren mücadelenin ardından bırakılan 7 ağdan birini kurtarabildiler. Toplanan ağdan da balıktan çok kütleler halinde buz çıktı.

Köyde yaşayanların kışın geçim kaynağının balıkçılık olduğunu söyleyen Şenova köyünden Tanju Atay, kışın yüzeyi buz tutan Murat Nehri'nde eskimo usulü balık avladıklarını söyledi. Nehrin yüzeyinde delikler açarak ağları sarkıttıklarını anlatan Tanju Atay, "Biz 4 kişi ortak çalışırız. Her gün 7 ağı akşam üzeri nehre bırakır gideriz. Sabah da geldiğimiz ağları toplar 30-50 kilo arasında balık çıkarırız. Bu sabah nehre geldiğimizde şiddetli soğuklar yüzünden nehrin yüzeyi tamamen buz tutmuştu. Buz tabakasını kalınlaşmadan kazma ve küreklerle kırıp ağları kurtarmaya çalıştık. Ancak buzlu nehirden bir ağı çıkarabildik. Onun içinden de balıktan çok buz parçası vardı. Yakaladığımız 4 kilo kadar balığı da ateş yakarak yedik" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Nehri Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title