Haberler

Muş Afad Görevlileri Öğrencileri Kucakta Taşıdı

Güncelleme:

Karasu'nun taşması sonucu öğrencilerin,okula gitmeleri için İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü elemanları tarafından öğrenciler kucakta taşındı.

Muş'un Sungu Beldesi'nde Karasu'nun taşması sonucu ada görünümüne bürünen evlerde oturan öğrenciler, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü elemanları tarafından okula gitmeleri için kucakta taşındı.

Su baskınları. Muş'a 13 kilometre uzaklıktaki Sungu Beldesi'nde etkili oldu. Etrafı suyla çevrili Kültür Mahallesi'ndeki evlerdeki öğrenciler AFAD ekipleri tarafından 100-200 metre uzaklığa kucakta taşınarak kıyıya götürülüyor. Öğrenciler buradan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okuluna yürüyerek giderken dönüşlerinde yine AFAD görevlileri tarafından evlerine teslim ediyor.

AFAD görevlilerinden Ömer Ender, her yıl aynı sorunlar görüldüğü için taşkınlara karşı beldeyi kontrol altında tuttuklarını bildirdi. Ömer Ender, Karasu taştığı için 6 evin etrafını su bastı. Bu evlerde oturan öğrencileri kuçakta taşıyarak karaya çıkarıyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karasu Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title