Haberler

Muş 5. Fetih Kupası Okçuluk Yarışmaları Için 2071 Ok Malazgirt'ten Fırlatıldı 2

Okçular Vakfı her sene medeniyet coğrafyamızın farklı yerlerinde düzenlediği 'Uluslararası Fetih Kupası' basın toplantısını bu yıl Muş'un Malazgirt Ovası'nda gerçekleştirdi.

Okçular Vakfı her sene medeniyet coğrafyamızın farklı yerlerinde düzenlediği 'Uluslararası Fetih Kupası' basın toplantısını bu yıl Muş'un Malazgirt Ovası'nda gerçekleştirdi. Türklerin Anadolu'ya girişini belgeleyen Malazgirt Zaferi'nin komutanı Alparslan'a bir saygı duruşu mahiyetinde düzenlenen toplantıya 10 binden fazla kişi katıldı. Türklerin Anadolu'ya adım atmalarının 1000'inci yılı için Türkiye'nin gelecek vizyonu olan 2071 tarihine atfen 2071 ok atışı yapıldı. Törene katılanlar arasından 2068 kişi oklarını fırlatırken, 2069'uncu oku Muş Valisi Seddar Yavuz, 2070'inci oku Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, 2071'inci oku ise Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan attı. Toplantının ardından günün anısına özel olarak hazırlanan hediyeler konuşmacılara takdim edildi.

Okçular Vakfı tarafından bu yıl 5'inci kez düzenlenecek olan Uluslararası Fetih Fetih Kupası'nda 40 ülkeden dünyanın en iyi okçularının da aralarında bulunduğu 700 sporcu dereceye girmek için yarışacak. Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Dünya Okçuluk Federasyonu'nun ortak girişimiyle düzenlenen en büyük sivil okçuluk müsabakası olarak literatüre girmeyi başaran Fetih Kupası, 27-28 Mayıs Cumartesi-Pazar günü elemelerin ardından, 29 Mayıs Pazartesi günü yapılacak finaller ile sona erecek.

Ülkemizin ilk spor kulüplerinden biri olan İstanbul Okmeydanı'ndaki Okçular Vakfı tarafından 27-29 Mayıs tarihlerinde organize edilen '5.Uluslararası Fetih Kupası'nın tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Muş'un Malazgirt Ovası'nda düzenlendi. Toplantıya Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi N. Bilal Erdoğan da katıldı.

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, Fetih Kupası öncesinde düzenlenen toplantıların 3'üncüsünün Hakkari'de, 4'üncüsünün de Saraybosna'da yapıldığını hatırlatarak 'Şimdi de Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Ovası'ndayız. Tarihimizin en eski sporlarından biri olan okçuluğu her insana sevdirme amacını taşıyoruz. Bunun için medeniyet coğrafyamızda hem batıya hem de doğudaki her yere gideceğiz' dedi.

Yıldız, vakfın unutulmuş ata yadigarı okçuluğu yeniden hak ettiği noktaya getirebilmek için yoğun mesai ve yatırımlar yaptığına da işaret ederek 'Medeniyetimizin geniş bir bölgeye yayıldığından hareketle; Türk kültürünün çok daha iyi tanıtılıp aktarılması için elimizdeki tüm imkanları seferber ediyoruz. Okçuluğun gelişimi için birçok yatırımı devreye aldık ve bu noktada çalışmalarımızı sürdürdük. Ama bizler durmayacağız. Hem bilimsel, hem de sportif anlamda Türk okçuluğunu zirveye çıkarmak için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız' diye konuştu.

Yıldız, vakıf olarak olimpiyatlarda yarışacak sporcular yetiştirmek amacını taşıdıklarını da belirterek şunları söyledi:

'Okçular Vakfı, doğudan batıya, kuzeyden güneye uzanan bir dostluk köprüsü ile sporun birleştirici özelliğini taşımayı hedefliyor. Fetih kültürünün bir fetih medeniyetine dönüştüğü coğrafyada bunu daha da derinden anlamak ve anlatmak amacındayız. Fetih kültürü dendiğinde medeniyetimizin yetiştirdiği en büyük liderlerden ilk akla düşenler kuşkusuz; Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi, Anadolu'nun Fatihi Muhammed Alparslan, İstanbul'un Fatihi Fatih Sultan Mehmet Han'dır. Tarihe yön vermiş bu liderlerin en önemli özelliklerinden biri de hiç şüphesiz fethettikleri topraklara huzuru, barışı, hoşgörüyü de beraberlerinde getirmiş olmalarıdır. Okçuluk sporu ile de bizler bunu amaçlıyoruz.'

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi N. Bilal Erdoğan da yaptığı konuşmada; Okçular Vakfı'nın tarihi bir görev üstlendiğini söyleyerek, okçuluk sporunun gelecek nesillere aktarılmasının önemine değindi. Erdoğan, vakıf olarak Ata sporu olan okçuluk eğitiminin verilmesi misyonu ile hareket ettiklerini de dile getirerek 'Okçuluk sporunda geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek en büyük arzumuz. Türk dünyası için önemli merkezlerine giderek bu sporumuzu geniş kitlelere yaymak amacını güdüyoruz. Burada olmaktan ve okçuluğa dikkat çekip bilgilerimizi paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum' diye konuştu.

Vakfın bugüne kadar çok sayıda sporcu yetiştirdiğini ve bu sporcuların ulusal ve uluslararası okçuluk sporu camiası içinde adından sıkça söz ettirmeye başladığını da söyleyerek 'Okçular Vakfı alt yapısıyla, hocalarıyla, teknik imkanlarıyla dünyada eşi benzeri olmayan birçok uygulamayı da hayata geçirmiş ve geçirmeye devam edecektir. Olimpiyatlarda kurulacak kürsüde, buradan yetişen sporcularımızı göreceğimiz günler hiç de uzak değil. Tüm kalbimle inanıyorum ki, bu şampiyonlar vakfımızdan çıkacaktır' şeklinde konuştu.

Dünyanın Sayılı Okçuları İstanbul'da

Aralarında dünyanın 40 ülkesi ve Türkiye'den olimpik ve geleneksel okçularının da bulunduğu 700 sporcunun katılımıyla düzenlenecek 5.Uluslararası Fetih Kupası'nda; Geleneksel okçu, Olimpik Yay ve Makaralı Yay, Büyükler Bay-Bayan kategorilerinde 27 ve 28 Mayıs'ta yapılacak ön müsabakaların ardından, 29 Mayıs'taki finallerde ilk 3 dereceyi paylaşan sporcular belli olacak.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: MUŞ (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haydar Ali Yıldız Malazgirt Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title