Haberler

Mursi'ye 20 Yıl Hapis Cezası Verilmesi

WASHINGTON (AA) – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasından kaygı duyduklarını belirterek, "Siyasi bağlantılarına bakılmaksızın tüm Mısırlıların, yargı sürecindeki tüm haklarına saygı gösterilmesi dahil kanunlar önünde eşit ve adil muamele hakkı var" dedi.

WASHINGTON (AA) – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasından kaygı duyduklarını belirterek, "Siyasi bağlantılarına bakılmaksızın tüm Mısırlıların, yargı sürecindeki tüm haklarına saygı gösterilmesi dahil kanunlar önünde eşit ve adil muamele hakkı var" dedi.

Harf, günlük basın toplantısında konuyla ilgili soru üzerine, Mursi ile ilgili mahkemenin gerekçeli kararını gördükten sonra daha fazla açıklama yapabileceğini kaydetti.

Harf, "Bu ceza (kararından) kaygı duyuyoruz. Siyasi bağlantılarına bakılmaksızın tüm Mısırlıların, yargı sürecindeki tüm haklarına saygı gösterilmesi dahil, kanunlar önünde eşit ve adil muamele hakkı var" diye konuştu.

"Mursi'nin adil bir yargılama süreci geçirdiğine inanıyor musunuz?" sorusu üzerine Harf, "Daha fazla açıklama yapmadan önce mahkemenin gerekçesini incelememiz lazım. Daha fazla bilgiye ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

Harf, "önceki yönetimin yetkilileri ve destekçilerine yönelik yargılama sürecinin siyasi güdümlü olup olmadığına" yönelik soru üzerine, "Hepsi için bir genelleme yapmak istemiyorum ama genel olarak siyasi güdümlü gözaltı, tutuklama ve kovuşturmalara karşı olduğumuzu daha önce de söyledik. Bunları çok gördük" ifadesini kullandı.

Harf, bazı kitlesel dava ve idam cezalarına bakıldığında, bu davaların olması gerektiği şekilde yürütülmediğinin görüldüğünü söyledi.

ABD'nin geçtiğimiz haftalarda Mısır'a yönelik askıya aldığı askeri yardımları serbest bırakmasından sonra da bu tür kararların devam ettiğine yönelik soru üzerine Harf, Mısır'daki davalar ve diğer insan hakları konusundaki kaygılarını her zaman ifade ettiklerini hatırlatarak, "Yardımlara dair açıklamamızı yaptığımızda, bunun nedenini de söylemiştik ki, bunun da ulusal güvenlik çıkarımıza uygun olduğuydu" dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest da günlük basın toplantısında, "Diğer sanıklar gibi Mursi'ye de yargı sürecindeki temel hakları verilmeli. ABD, siyasi tutuklama ve gözaltılara güçlü biçimde karşı durmaya devam ediyor" demişti.

Mısır'da 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davanın bugün açıklanan kararında, "şiddete teşvik" suçlamasıyla yargılanan Mursi ve bazı yardımcılarıyla Müslüman Kardeşler hareketinin bazı liderleri dahil 12 sanığa 20 yıl, diğer iki sanığa 10 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası verilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Muhammed Mursi Marie Harf Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title