Haberler

Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen yeniden DSP'de -

CHP'den istifa eden Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, DSP'den tekrar aday olduğunu açıkladı.

CHP'den istifa eden Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, DSP'den tekrar aday olduğunu açıkladı.

CHP'den perşembe günü istifa eden Antalya'nın merkez ilçelerinden Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Çağlayan Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda DSP'den belediye başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Evcilmen, burada yaptığı konuşmada, CHP'de hak etmediği bir davranışla karşı karşıya kaldığını savundu. Siyasi partilerin merkez yürütme kurulu olduğunu, bu organın, genel ve yerel seçim süreçlerinde kararlar aldığını ifade eden Evcilmen, "Neydi o kararlar? Herkes belirli sürelerde aday adaylık başvurusu yapmalıdır. Ben başvurumu yaptım. Muratpaşa'da adaylar anketlerle belirlenecekti, bu kararlar ne yazık ki bu uygulanmadı. Birkaç defa anket yapıldı. Son ankette yüzde 68 oy oranıyla birinci çıktım ama ismim verilmedi" dedi.

Evcilmen, 9 Şubat'ta adaylığın Sultan Yeğen'e verilmesini hazmedemediğini ve istifa ettiğini kaydetti. Evcilmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beni çağırıp (Biz bu dönem farklı bir adayla devam etmek istiyoruz) deselerdi, bu hareketi yapsaydım namerttim. 15 yıldır bu bayrağı göklerde tutuyordum. Bu hareket normal değildi. Adaylık için 9 Şubat'ta bir aday arkadaşımın adı verildi, 3 gün sonra il başkanının adı verildi. Meğer il başkanının Muratpaşa'da gözü varmış. O da geriye çekildi. Şimdi yeni bir isim öneriliyor, tam bir komedi. Seçime bir fotoğraf olarak baktığımızda CHP yeniden dizayn ediliyor. Bana ve benim gibi Kemalist arkadaşlara ne yazık ki yer verilmiyor. Bütün Türkiye'de haksızlık devam ediyor. Kendi kadrolarını kuruyorlar. Bize bu kadrolarda yer yok. Bizim de gidecek yerimiz var. O da DSP'dir."

DSP İl Başkanı Metin Oktay de konuşmasının ardından Evcilmen'e parti rozeti taktı.

Antalya'da 9 Şubat'ta CHP'nin Muratpaşa'da Belediye Başkan adayı olarak mevcut başkan Süleyman Evcilmen yerine İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen'i göstermesi, bazı partililerin tepkisini çekmiş, bir grup partili il ve Muratpaşa ilçe teşkilatlarını işgal etmişti. Evcilmen de aday gösterilmemesine tepki olarak 13 Şubat'ta CHP'den istifa etmişti.

Kaynak: AA / Politika

Süleyman Evcilmen Muratpaşa Çağlayan Antalya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

mert yılmazmertoyilmaz@hotmail.com:

Süleyman Evcilmen ve Muhittin Böcek gibi başarılarını ve oy oranlarını 3 dönemdir kanıtlamış başkanları somut ifadeler olmaksızın aday göstermemek büyük yanılgı örneğidir! chp nin koltuğu aday gösterse kazanacağı belediyeleri iç savaşlar uğruna seçmenine küstürmesi çok kritik dönemlerden geçen ülkemiz adına hiçbir bölgemizde kabul edilemeyecek durumdur. hedef Antalya da Deniz Baykal ismini, geçmişini kazımaktır benim anladığım.. Yanlışım var ise düzeltilsin.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title