Haberler

Murat Başesgioğlu, Polis Memurlarının Özlük Haklarının İyileştirilmesi İçin Kanun Teklifinde Bulundu

MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, polis memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesi için kanun teklifinde bulundu.

MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, polis memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesi için kanun teklifinde bulundu.

"Devlet Memurları Kanunun 43. Maddesinin Emniyet Hizmetleri Sınıfı Bölümünde Değişiklik Yapılarak Polislerin Özlük Haklarının İyileştirilmesi" amacıyla hazırlanan kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisine sunan Başesgioğlu, verdiği kanun teklifinde şunlar yer aldı:

"Toplum düzeninin korunması, asayişin sağlanmasında ve toplumsal olaylarda Polis Memurları büyük özveri ile görev yapmaktadır. Polislerimiz çok zor şartlarda çalışmalarına rağmen aldıkları ücret olması gereken seviyeden daha aşağı seviyede bulunmaktadır. Ayrıca polislerimiz emekli olduklarında ekonomik sıkıntılarla uğraşmak zorunda bırakılmaktadır.

Terörle mücadelede canla başla çalışan Polislerimiz geçim sıkıntısı ile baş başa bırakılmaktadır. Polis memurlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla ek göstergelerinin artırılmasına yönelik bu teklif hazırlanmıştır. Emniyet teşkilatında görevli emniyet müdürlerinin makam tazminatı almayan emniyet müdürlerinin de haklı taleplerinin karşılanması öngörülmektedir, gerekçelerini sunarak; 657 sayıl Devlet Memurları Kanununa;

a. Emniyet Genel Müdürlüğünde görevli Polis Memurlarının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca almakta oldukları ek göstergelerin yaptıkları işin mahiyeti itibariyle yükseltilmesidir.

b. İl Emniyet Müdürleri ile Emniyet Müdürlerinin görev ve sorumlulukları göz önüne alınarak makam tazminatı ödenmesini maddelerinin eklenmesi amacıyla TBMM'ne Kanun Teklifi vermiştir."

MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, verdiği kanun teklifinde "Polislerin emekliliğe yönelik maaşlarında iyileştirme yapılması amaçlanıyor. Getirilen düzenleme ile düşük olan emniyet mensuplarının tamamının emekli maaşlarının yükseltilmesi hedefleniyor. Örneğin, 30 yıl 1 Ay hizmeti olup ¼ kademesinde olan 2200 Ek göstergeli polis memuru yaklaşık bin 800 TL emekli maaşı almakta iken, ek göstergesi 3 bin 600 olunca 2 bin 72 TL aylık, ek ödeme olmak üzere 100 TL emniyet personeline ödenen ek ödeme dahil 2 bin 254 TL civarında ödenecek olup, yaklaşık olarak polis memurlarında tasarı değişikliğiyle aylık 454 TL civarında ortalama maaş artışı olacaktır" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Murat Başesgioğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500

Yorumlar (2)

canhalk@hotmail.com:

2013 yılı 10 nisan polis bayramı ve polislerin özlük hakları düzelecekti polis bayramında astsubayları 3600 ek gösterge verildi hemde polis bayramında bu olay polisleri çok üzmüştü, yıllardır söz verenler sözünü tutmuyor, gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden çalışan emniyet mensupları hiç bir şey mi hak etmiyor ? benim yakınım da polis var çocuğu baba bana söz vermiştin parka götürecektin diyor, babaya iş yerinden gelen bir telefon çocuğunun bütün hayallerini yıkı veriyor bir anda , istirahatinde de istirahat edemeyen bir kurumun mensuplarına özlük hakkı neden çok görülüyor.. gece benim sokağımdan polis otosu geçtiğini gördüğümde inanın o gece daha rahat uyuyorum.. Bence fazlasıyla hak ediyorlar ..

1
0
yanıtYanıtla
Vatandaşhalk@hotmail.com:

kabul edenler, etmeyenler, kabul edilmemiştir olmaz inşallah..

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title