Haberler

Mümtazer Türköne: AK Parti'nin Savunmasını Yazdım

Güncelleme:

Zaman Gazetesi Mümtazer Türköne, "Başbakan benim profesörlüğümü sorguluyor fakat AK Parti'nin savunmasına bölüm yazmış adamım" diyerek yanıt verdi.

Zaman Gazetesi Yazarı Mümtazer Türköne, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Senin aldığın ilim buysa biz batmışız" sözlerine, "Başbakan benim profesörlüğümü sorguluyor, akademik ehliyetimi sorguluyor fakat ben o akademik ehliyetle AK Parti'nin 2008'de savunmasına bölüm yazmış adamım" diyerek yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan, "17 Aralık süreci, AK Parti'nin kapatılmasını gerektirecek kadar ciddi bir problem" diyen Zaman Gazetesi Yazarı Mümtazer Türköne'ye isim vermeden yüklenmişti. "Senin aldığın ilim buysa biz batmışız" diyen Erdoğan'a Mümtazer Türköne ise Samanyolu Haber'de cevap verdi. Türköne, "Başbakan benim Prof'luğuma laf ediyor ama 2008'de AK Parti'nin kapatılması davasında, partinin savunmasının bir bölümünü ben yazdın. Ben 2008 AK Parti'yi savunanlardan biriydim" dedi.

Türköne şöyle dedi:

"2008 yılında AK Parti'nin kapatılması için dava açıldığı zaman AK Parti'nin savunmasının bir bölümünü yazdım ben. Savunmanın bir bölümü benim. Laiklikle ilgili, laiklik tanımı, felsefi arka planıyla ilgili bir bölümüydü. Ben 2008 yılında AK Parti'yi söz ve kalemle savunanlardan biriydim. Başbakan benim profesörlüğümü sorguluyor, akademik ehliyetimi sorguluyor fakat ben o akademik ehliyetle AK Parti'nin 2008'de savunmasına bölüm yazmış adamım. Başbakan'ın böyle bir şey yapmaya hakkı yok."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mümtazer Türköne Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title