Haberler

Multicar Önceliği Kobi'lere Verdi

Güncelleme:

2.4 milyonluk pazar şirketleri heyecanlandırıyor

Operasyonel kiralama şirketlerinin 2.4 milyon adetlik pazarın ancak yüzde 10'luk kısmına ulaşabildiğini belirten Multicar Yönetici Direktörü Bahadır Yalçın, "Her sektörde olduğu gibi bizim için de KOBİ'ler çok önemli. Biz bu yıl itibarı ile KOBİ'lere açılarak, iletişim ve pazarlama çalışmaları yapmaya başladık" dedi.

Türkiye yollarındaki 10 milyon otomobilden 2.4 milyonu şirketler ve işletmeler tarafından kullanılıyor. Ülkemizdeki 150 civarı operasyonel kiralama şirketi, 2.5 milyon adetlik pazarın yüzde 10'una ulaşabilmiş durumda. Kiralama sektörünün penetrasyon oranının henüz yüzde10 civarında olmasının sektör için büyüme yönünde güçlü sinyaller verdiğini öngören operasyonel kiralama şirketleri, bu rüzgarı arkasına almayı hedefliyor. Sektörün henüz pazardan istenilen payı alamadığını ifade eden Multicar Yönetici Direktörü Bahadır Yalçın, "Müşteri çeşitliliğimizi arttırmak adına, KOBİ'lere açılarak, onların kaynaklarını daha iyi kullanmasını teşvik edici modeller sunup, araç ile ilgili operasyonlarını da bizlere bırakması gerektiği ile ilgili iletişim ve pazarlama çalışmaları yapmaya başladık. Ekonomik dalgalanmalardan daha az etkilenmelerini hedeflediğimiz bu yöntemle de, KOBİ'lere değerli bir hizmet vereceğimize inanıyoruz" dedi.

6 büyük şehirde yerel plaka

2007 yılında Multinet bünyesinde kurulduklarını belirten Multicar Yönetici Direktörü Bahadır Yalçın, aralarında banka ve finans kuruluşları, sağlık, perakende, enerji, telekomünikasyon sektörleri ile holdinglerin bulunduğu 764 kurumsal müşteriye hizmet verdiklerini belirtti. 5 bine yakın araç parkı ile Türkiye'nin 21 ilinde servis noktaları bulunduğuna dikkat çeken Bahadır Yalçın, "Multicar'ı sektördeki diğer şirketlerden ayıran en büyük özelliği, hızıdır. Araç kiralama, operasyon yoğun bir sektör olduğundan, müşterilerimizin iş akışlarını bozmadan ve onlara hissettirmeden hizmet veriyoruz. Bir diğer farkımız ise, 6 büyükşehirde o ilin plaka numarasına göre araç tescil edip müşterilerimize kiralayabiliyoruz. Bu hizmeti de sektörde şu an veren tek firmayız. Multicar'ı sektörden ayıran bir diğer önemli farklılık ise, 3'ü bir arada adıyla sunduğumuz ürün ve hizmet paketimizdir. Aracın vazgeçilmezi ve beslenme unsuru olan "yakıt" konusunda cazip avantaj ve indirimler sağlamaktayız. 3'ü bir arada paketinin son unsuru olan "araç takip sistemi" ile de şirketlerin iş verimliklerini artırmalarına ve araçlarının kontrollerini rahat yapabilmelerine olanak sağlamış bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Sektör henüz yolun başında

2014 yılında bir önceki yıla göre, aktif büyüklük, filo büyüklüğü ve ciro bazında yüzde 51 bir büyüme kaydettiklerini bildiren Bahadır Yalçın, "Kiralama sektörünün penetrasyon oranının henüz yüzde 10 civarında olması hem bizler hem de sektör için büyüme yönünde oldukça güçlü sinyaller ve umutlar veriyor" dedi. 2015 yılını hem Multicar için hem de sektör olarak büyüme oranı noktasında pozitif kapatacaklarını ifade eden Bahadır Yalçın, "Kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanmak isteyen şirketler, yatırımlarını ana faaliyet konularına aktaracağından, outsourcing modelleri ön plana çıkacak ve kiralama sektörü de bu akımdan olumlu bir biçimde faydalanacaktır. Bu sebeple Multicar olarak, müşteri çeşitliliğimizi arttırmak adına, KOBİ'lere açılarak, onların kaynaklarını daha iyi kullanmasını teşvik edici modeller sunup, araç ile ilgili operasyonlarını da bizlere bırakması gerektiği ile ilgili iletişim ve pazarlama çalışmaları yapmaya başladık. Ekonomik dalgalanmalardan daha az etkilenmelerini hedeflediğimiz bu yöntemle de, KOBİ'lere değerli bir hizmet vereceğimize inanıyoruz. Buradan hareketle bu yıldan itibaren pazarlama stratejisine, sermeye yapıları güçlü KOBİ'leri de ekleyerek, filo büyümemizi bu yönde geliştirmeye başladık" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title