Haberler

Vatandaş Mülkünü Satmadı, Devlet Kamulaştırmayla El Koydu

Güncelleme:

Fikirtepe'de anlaşma imzalamayan hak sahipleri için ilk acele kamulaştırma kararı Vartaş'ın proje alanına çıktı.

İstanbul'da kentsel dönüşümün pilot bölgesi olan ancak yıllardır sorunlarla boğuşan Fikirtepe'de müteahhit firmalarla anlaşmayanlar için ilk acele kamulaştırma kararı uygulandı. İlk acele kamulaştırma kararı Vartaş'ın proje alanındaki 2 hak sahibi için çıktı. Kamulaştırma bedeli metrekare başına 9 bin lira olarak belirlendi.

SIRADA BAŞKA MÜLK SAHİPLERİ DE VAR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre şu anda 5 yapı adasında acele kamulaştırma için mahkemeye başvuruldu. Bunların Vartaş'ın yanı sıra Şua İnşaat, Selka NSK (eski adıyla E7), Mutlu Turizm ve Maritaş'ın proje sahaları olduğu öğrenildi. 10 proje adasında daha kamulaştırma bekleniyor.

ŞİRKETE SATMAK İSTEMEYENİN MALINA EL KONDU

Müdürlük, Fikirtepe'deki son duruma ilişkin bilgileri paylaştı. 57 proje adası bulunan Fikirtepe'de şu ana kadar 12 proje adasında yüzde 100 anlaşma sağlandı. Teknik Yapı, Emay, Anka Yapı, Nuhoğlu ve Vartaş'ın ruhsat aldığı Fikirtepe'de son olarak Selimoğlu-Pana Grup ruhsatını aldı. Böylece ruhsat alan ada sayısı 6'ya çıktı. 5 projenin daha ruhsat incelemeleri sürüyor. 2/3 çoğunlukla anlaşma sağlanan adaların toplamı 32 olurken, 22 adada yüzde 90'ın üzerinde anlaşma yapıldı.

KAMULAŞAN ALAN HAZİNEYE GEÇTİ

Kamulaştırma kararının 6 Ocak'ta alındığını belirten Vartaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, kamulaşan alanın Hazine'ye geçtiğini, kendilerinin Hazine ile kat karşılığı anlaşma yapacaklarını dile getirdi.

5 ADA HALEN MAHKEMELİK

Müdürlüğün açıklamasında firmalar ve malikleri bir araya getirerek uzlaşma toplantıları düzenledikleri, toplantılar sonrasında anlaşma yapmayanlar için acele kamulaştırma işlemlerine başladıkları belirtildi. Açıklamada "12 yapı adası toplantısı düzenlendi. Yapılan bu işlemler sonrasında 2 adet yapı adasında anlaşma oranı yüzde 100'e tamamlandı. 5 adet yapı adasında acele kamulaştırma işlemleri başlatıldı. Bir tanesinde (Vartaş) mahkemece bedel tespiti yapılmış ve mahkeme tarafında kamulaştırmaya ilişkin karar verilmiştir" denildi. Duyuruda anlaşma yapmayanlara, "Projenin önünü tıkayarak, kilitleyerek hiçbir yere varılmaz. İmza atmayan maliklerin bir an önce çoğunluğa uyarak sözleşme yapıp, projenin önünü açmaları en doğru karar olacaktır. Aksi halde acele kamulaştırma yapılacaktır" diye seslenildi.

MİLYARLAR KAZANACAK MÜTAHİTLER MİLYONU ÇOK BULDU

Fikirtepe'deki ilk kamulaştırma kararı Vartaş'ın proje alanında uygulandı. İstanbul Anadolu 3. Asliye Hukuk Mahkemesi "itiraz yolu kapalı" kaydıyla kararını verdi. Metrekare başına 9 bin lira olan kamulaştırma bedeli taksitle ödenecek. Hak sahiplerinden 3 metrekare yere sahip olan 27 bin lira, 257 metrekare yere sahip olan 2.3 milyon lira alacak. Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, bakanlığın ara buluculuk çabasına rağmen iki hak sahibiyle anlaşamadıklarını belirterek, "Hak sahiplerine ayda toplam 1 milyon 70 bin lira kira ödüyoruz. Anlaşmak istemeyenler bu bedeli istedi. 3 metrekarelik yere 1 milyon lira isteniyor. Bir diğeri, 257 metrekaresine karşılık 8 daire istiyor. 2 kişinin imzasıyla 590 kişinin hakkı engelleniyordu" diye konuştu. (Kaynak:Vatan)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Fikirtepe İstanbul Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (41)

el sabur:

devlet şu an çok güçlü ve istediğini istediğine yapar ve sizde anca izlersiniz benim tavsiyem akp alehine yorum yapmayın çenenizi tutun ağzınıza bir fermuar çekin çok konuşmayın sonra canınızı çok fena acıtırlar ve sadece sizde izlersiniz yapacak birşeyiniz yok çünkü işinize gücünüze ekmeğinize bakın akıllı olun eğer yapacak birşeyiniz varsa yapın, yapamayacaksanız susun konuşmayın.

12
12
yanıtYanıtla
el sabur:

baba seni bir yakalarlarsa çoşkuyu çok sağlam verirler sana, hem öperler hem severler bilgin olsun

yanıt1
yanıt0
VATANDAŞ:

DOĞRU YAPMIŞ DEVLET ARKADAŞLAR, BOŞ BOŞ YORUM YAPMAYIN, İSTANBUL BÜYÜK DEPREME HAZIRLANIYOR, DEPREM OLDUĞUNDA GÖRECEKSİNİZ İNAT EDENLERMİ DOĞRU YAPMIŞ BİNASINI YENİLEYENLERMİ, GÖRDÜK İŞTE SAKARDA, İZMİT GÖLCÜK

9
12
yanıtYanıtla
himmetm@m.m:

2 KATLİ BİNANİN NE DEPRRM RİSKİ OLACAK KAMİL EV BENİM VERMEK İSTEMEMEM KADAR DOGAL NE OLABİLİR. BENİM VERMEK İSTEMEYİSİM ABSURT, DEVLETİN KAMULASTİRİP ÖZEL ŞİRKETE MUTEAHİTE VERMESİ NORMAL Mİ

yanıt3
yanıt0
el sabur:

istanbulda deprem diye birşey olmayacak bunların hepsi komple teorisi bilimsel hiçbir dayanak yok amaç emeklileri korkutup köye kaçırmaktır çünkü istanbul nüfusu çok o yüzden hiç istanbul depremi beklemeyin bu arada deprem engelleyici teknoloji var devletin elinde böyle birşeye izin vermezler deprem olacaksa bile hemen engellerler

yanıt0
yanıt1
Ak koyunlar kara koyunlar hepsi koyunlarMobil-ANDROID:

İşte Tayyib in Türkiyesi. Sizin hesabınız bitmez öbür tarafta..

16
4
yanıtYanıtla
DİLEK K.:

SAÇMALIK YA NEYİN İNADI KİMİNLE İNATLAŞIYORSUNUZ ENİNDE SONUNDA KAZANAN DEVLET VE RANTÇILAR OLUCAK VER GİTSİN ARSANI!ONA BAKARSAN 100 MİLYAR EDECEK DAİREN 500 MİLYAR EDECEK DAHA DÜNE KADAR BEGENMEDİĞİNİZ SEMT DEGERLİ OLDU EV SAHİPLERİDE AZ DEĞİL ONLARDA SÖZDE KURNAZLIK PEŞİNDE!

13
5
yanıtYanıtla
Bir Garip DeliMobil-IOS:

Akp devleti bu hukuk gitti guguk geldi ya.isterlerse dononuzu bile alirlar akp sever halkim. Siz yatin ve secmeye devam edin.

15
3
yanıtYanıtla
türkoğlutürk:

chp, mhp, akp, hdp, vesaire hepsi denenmiş partiler, ve ne ml oldukları ortada, bence tek yol hepar, , , uyanın artık, koyunlar bile uyandı

11
4
yanıtYanıtla
schwarzlichmobilWeb@haberler.com:

Bu yerlerin kaçının tapusu var... ev almak için dünyanın borcuna giren vatandaş ne yapsin... istanbulda 11 daireye bile 200binden kapı açılıyor... bu ülkede evi kaçak yapmak lazım çünkü parasiyla aldığında seni keriz yerine koyuyor bunlar... al sana adalet.

15
0
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title