Haberler

''Muhteşem Osmanlı'' Satışta

Güncelleme:

Çevirisi 6 yılda tamamlanan en kapsamlı Osmanlı Tarihi ''Muhteşem Osmanlı'' koleksiyoner baskısıyla satışta!

Batı kütüphane ve arşivlerinde 20 yıl süren çalışmalar sonucunda ortaya çıkan Johann Wilhelm Zinkeisen'in, Osmanlı İmparatorluğu Tarihi, Koçak Yayıncılık'ın Koçak Koleksiyon markasıyla ilk defa Türkçe ve koleksiyoner baskı olarak yayımlanıyor.

Editörlüğünü ünlü tarihçi-yazar Erhan Afyoncu'nun yaptığı eser, Prof. Dr. Halil İnalcık ve Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın sunumlarıyla hazırlandı.

Koçak Yayıncılık tarafından koleksiyonerler için özel olarak hazırlanan eser, prestij baskı ve dev boyutlarla ilk kez satışta. Bir döneme damgasını vuran Osmanlı İmparatorluğu bu eşsiz eserde, ilk defa Türkçe olarak okuyucuyla buluşuyor. Johann Wilhelm Zinkeisen'in kaleme aldığı Muhteşem Osmanlı-Osmanlı İmparatorluğu adlı eser, Osmanlı hakkında şimdiye kadar hazırlanmış en detaylı kaynaklardan biri olarak nitelendiriliyor.

Editörlüğünü ünlü tarihçi-yazar Erhan Afyoncu'nun yaptığı eser, Prof. Dr. Halil İnalcık ve Prof Dr. İlber Ortaylı'nın sunumlarıyla hazırlandı.

7 ciltten oluşan dev koleksiyon

Zinkeisen, eserini hazırlarken Türk tarihçilerinin haberdar olmadığı ve bugünkü şartlarda bile ulaşmalarının çok zor olduğu kaynakları kullanmıştır. 7 ciltten oluşan bu dev koleksiyon İspanyolca, Yunanca, İngilizce, Latince ve Fransızca dillerinden çeviriler yapılarak tam 6 yılda tamamlanmıştır.

Muhteşem Osmanlı- Osmanlı İmparatorluğu, tam 5022 sayfa, altın varaklı, deri ciltli ve özel olarak hazırlanmış deri kutusunda isme özel numaralandırılmış sertifikasıyla sunuluyor. Ayrıca her ciltte, döneme damgasını vuran padişahlar tuğralarıyla birlikte resmediliyor.

Daha önce Yeditepe Yayınları tarafından normal baskısı yapılan eser, Koçak Yayıncılık'ın Koçak Koleksiyon markasıyla koleksiyonerlere özel olarak hazırlandı. Sadece 400 adet basımı gerçekleştirilen bu özel çalışma, dünyanın gördüğü iki büyük imparatorluktan biri olan Osmanlı İmparatorluğu hakkında merak edilenleri gün yüzüne çıkarıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İlber Ortaylı Erhan Afyoncu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title