Haberler

Muhtarlar Özlük ve Yeşil Pasaport Hakkı İstiyor

Güncelleme:

Ankara'nın ilçelerinde Muhtar Derneği Başkanları ve yönetimi, Kazan Muhtarlar Derneğinin konuğu olarak Kazan Belediyesi Kültür Merkezinde bir araya geldi.

Ankara'nın ilçelerinde Muhtar Derneği Başkanları ve yönetimi, Kazan Muhtarlar Derneği'nin konuğu olarak Kazan Belediyesi Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün de konuk olduğu toplantıda, muhtarlar karşılaştıkları sorunlarını anlattı. 657 sayısı Devlet Memuru Kanunu'na göre yargılandıklarını belirten muhtarlar, halktan para isterken utandıklarını, özlük haklarının da aynı yasaya göre düzenlenmesini, ayrıca yeşil pasaport hakkı tanınmasını istedi.

Muhtarlar, seçilmiş olmalarına rağmen birçok haktan mahrum bırakıldıklarını, Bakanlar Kurulu kararıyla kendilerine verilen 880 TL'lik ödeneğin maaş olarak yatırılmasını, sigorta bedelinin de devlet tarafından ödenmesini istedi. Muhtarlık binasının zorunlu internet, su, elektrik giderlerinin de yine devlet tarafından karşılanmasını isteyen muhtarlar, kendilerine ödenen 880 TL'lik ödeneğin 440 TL'sinin sigorta bedeli olarak kesildiğini, kalan paranın zorunlu ihtiyaçları karşılamadığı için ceplerinden ödemek zorunda kaldıklarını bilirdi. İşlemlerini yapıkları mahalle sakinlerinden para istemekten utandıklarını belirten muhtarlar, ayrıca yeşil pasaport hakkı da istedi. Belediye Başkanı Lokman Ertürk, politikaya atıldığı günden itibaren muhtarlarla yakın ilişki içerisinde olduklarını belirtirken, "Muhtarlarımızla sürekli istişare içinde olarak bugünlere geldik. Belediyede yönetim noktasında da onların fikirlerini de alarak ilçemiz için güzel günlere geldik" dedi. Kazan Muhtarlar Derneği ve Kışla Mahallesi Muhtarı İsmail Çetin de Ankara'nın tüm ilçelerinde muhtarlarla bir toplantı yapıp, sorunlarını görüştüklerini söyledi. Çetin, "Hükümetimizin, muhtarlarımızın sorunlarını çözmesi için gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Umarız en kısa sürede bu sorunlara kulak verilip, çözüme kavuşturulur" dedi.

Başkent Muhtarlar Federasyonu Genel Sekreteri ve Mamak Ekin Mahallesi Muhtarı Şenel Şahinkaya, Etimesgut Ahi Mesut Mahallesi muhtarı Aynur Çanakça, Keçiören Kamil Ocak Mahallesi Muhtarı Kemal Kuşdoğan, Keçiören Muhtarlar Derneği Başkanı ve Hasköy Mahallesi Muhtarı Ali Dinçer, şöyle konuştu:

"Seçilen muhtarlarımız tabiri caizse kaçak işçi konumunda ve sigortalarını kendileri yatırıyor. Türkiye genelinde 53 bin muhtar olarak muhtarlık yasasının yeni gelişen ve değişen şartlara uyarlansın, bizlere kimlik ve özlük hakkı verilsin. 880 TL'lik ödenek maaş olarak verilsin, sigorta bedelimizi ve muhtarlıkla ilgili zorunlu giderlerimizi de devlet karşılasın." - Kazanankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lokman Ertürk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title