Haberler

    Mühlheim'da İslami Defin

    BU doğrultudaki taleplerini içeren başvurularının Belediye Meclisi'nce görüşüldüğünü ve oy birliğiyle kabul edildiğini belirten Yabancılar Meclisi Başkanı Hüsamettin Eryılmaz, "Belediye Meclisi'ne, bu konudaki başvurumuzu destekledikleri ve uygulanmasını sağladıkları için tüm Müslüman toplum adına teşekkür ediyorum" dedi.

    BU doğrultudaki taleplerini içeren başvurularının Belediye Meclisi'nce görüşüldüğünü ve oy birliğiyle kabul edildiğini belirten Yabancılar Meclisi Başkanı Hüsamettin Eryılmaz, "Belediye Meclisi'ne, bu konudaki başvurumuzu destekledikleri ve uygulanmasını sağladıkları için tüm Müslüman toplum adına teşekkür ediyorum" dedi. Ay başından itibaren Almanya'daki İslami usulde defin işlemlerinin resmen kabul edildiği kentler arasına katılan Mühlheim am Main'da, geçen eylül ayında çeşitli Müslüman toplulukların temsilcileriyle bir araya gelen Yabancılar Meclisi, İslami defin işlemlerinin tam olarak gerçekleşmesi için gerekli tüm teknik ayrıntıları görüşüp, karara bağlamışlar ve uygulamaya geçmesi için resmen Belediye Meclisi'ne başvurmuşlardı.

    MÜKEMMEL VE YAPICI İŞBİRLİĞİ

    "Müslüman hemşerilerimizin kendi dini geleneklerine uygun olarak cenazelerini kaldırabilmelerinin mümkün olmasını sağlayabildiğimiz için sevinçliyim" diyen Belediye Birinci Encümeni Gudrun Monat, bunun gerçekleşmesinde Müslüman cemaatlerle "Mükemmel ve yapıcı işbirliği" içinde olan Yabancılar Meclisi'ne özel olarak teşekkür etti. Monat, "Bu Mülheim'da artık ikinci ve üçüncü kuşağıyla yerleşik olarak yaşayan göç kökenli aileler için çok önemliydi" dedi.

    NASIL YAPILACAK?

    Yeni uygulamaya göre Mühlheim Orman Mezarlığı'nda (Waldfriedhof) İslami cenaze işlemleri, Müslüman defin kuruluşları tarafından organize edilecek. İlk işlemler gerçekleştirildikten sonra mezarlığa getirilen cenazeler, mezarlık işletmesindeki görevliler tarafından kazılmış olan mezarlara defnedilecek. Mezar başındaki dini işlemlerin ve cenazenin toprağa kefeniyle verilmesinin ardından mezara toprak cenazeye katılanlar tarafından atılacak. Mezarın üstünün tam olarak toprakla kapatılması ise yine mezarlık görevlileri tarafından gerçekleştirilecek.

    Mühlheim Yabancılar Meclisi Başkanı Hüsamettin Eryılmaz, Offenbach DİTİB Yavuz Selim Camisi'nden Selim Tunç ve Şefik Başköylü, Hessen Türk Toplumu Kadınlar Kolu Başkanı Canan Ünal, Arap-Alman Kültür Derneği Başkanı Muhammad Khaled'in de aralarında bulunduğu çeşitli örgütlerin temsilcileri, Gudrun Monat'la Mühlheim Orman Mezarlığı'nın Müslümanlara ayrılan bölümünde bir araya geldi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Almanya Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title