Haberler

Muhammet'in Korneaları 2 Çocuğa Nakledildi

Güncelleme:

Karaman'da beyin ölümü gerçekleşen Muhammet'in korneaları, Konya'da aynı yaşlardaki bir kıza ile 16 yaşındaki bir başka çocuğa nakledildi.

Karaman'da elma toplarken düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 12 yaşındaki Muhammet'in korneaları, Konya'da aynı yaşlardaki bir kıza ile 16 yaşındaki bir başka çocuğa nakledildi.

8 Ekim'de Karaman merkeze bağlı Akçaşehir beldesinde meydana gelen olayda 12 yaşındaki Muhammet Düzgüner, elma ağacından düşerek ağır yaralanmış ve kaldırıldığı Karaman Devlet Hastanesinde 15 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti. Ailesinin izniyle, beyin ölümü gerçekleşen Muhammet'in kalbi, karaciğeri, böbrekleri ve korneaları alınarak başka hastalara nakledilmek üzere İstanbul, Konya, Antalya ve İzmir'e gönderilmişti.

KORNEALAR 2 ÇOCUĞA NAKLEDİLDİ

12 yaşındaki ortaokul 2. sınıf öğrencisi Muhammet Düzgüner'in korneaları, Karaman'dan Konya Numune Hastanesine getirildi. Konya Numune Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Fehmi Özkan'ın sorumluluğunda gerçekleşen operasyonla kornealar 7 yıldır göremeyen 12 yaşındaki Derya Aldanma ile 6 aydır gün ışığına hasret kalan 16 yaşındaki Hüseyin Yıldız'a nakledildi. Başarılı geçen ameliyattan çıkan 2 çocuğun, bundan sonra sağlıklı bir şekilde görmesi bekleniyor.

Gece gelen telefonla hem sevinip, hemde üzüldüklerini anlatan Derya'nın babası Tahir Aldanma, "Kızım 5 yaşından itibaren görme kaybı yaşıyor. Kaşıntı ile başlayan rahatsızlığına bir türlü çözüm bulunamadı. En son kornea nakli gerektiği belirtildi. Başvurduk sıra bekliyorduk telefonumuz çaldı ve kornea nakli yapılacağı söylendi. Biz bu haberi alınca çok sevindik, ancak korneanın 12 yaşındaki Muhammet'in beyin ölümü gerçekleşmesi sonucu alındığını öğrenince de bir o kadar üzüldük. Ailesine çok teşekkür ediyor, başsağlığı diliyoruz" dedi.

16 yaşındaki Hüseyin'in annesi Saniye Yıldız'da çocuğunun tekrar görme şansının olmasından dolayı duyduğunu mutluluğunu dile getirerek, "Oğluma ikinci kez kornea nakli yapılıyor, inşallah bu sefer sağlıklı bir şekilde görecek" dedi.

"BAŞARILI İKİ OPERASYON YAPTIK"

Karaman'dan gelen korneaları iki çocuğa nakleden Konya Numune Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Fehmi Özkan, ameliyatla ilgili bilgi verdi. Dr.Özkan, "Beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan çocuğuna kornealarını, 12 ve 16 yaşında iki çocuğumuza naklettik. Her iki operasyonda çok başarılı geçti. Şuanda çocuklarımız gözetim altında tutuluyor, bir kaç güne kadar taburcu ederiz. Çocuklarımızdan biri 7 yıldır görmekte zorlanıyor, 1 metre önünü göremiyordu. Diğer çocuğumuza da başka bir yerde daha önce kornea nakli yapılmış, vücut kabul etmemiş. İnşallah biz başarılı iki operasyon yaptık, çocuklarımız artık daha rahat görecek" şeklinde konuştu.

KALBİ 8 YAŞINDAKİ BURAK'A, KARACİĞERİ İSE 15 AYLIK BEBEĞE NAKLEDİLDİ

Muhammet'in karaciğeri İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaciğer Nakil Merkezinde mantardan zehirlenen 15 aylık bebeğe, böbrekleri ise Antalya'daki hastalara nakledildi. Küçük Muhammet'in kalbi ise İzmir'de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doğuştan kalp yetmezliği çeken ve 15 gün önce acil nakil gerekli diye kaydolan 8 yaşındaki Burak Karatop'a başarılı bir operasyonla nakledildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Antalya Karaman İzmir Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title