Haberler

Muhalifler ve Siviller Halep'i Terketmiyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ebu Necip ile röportaj Halep sakinlerinden Rami Ebu Said ile röportaj Halepli Ammar Ensari ile röportaj Muhammed Şeyh el-Lütfi ile röportaj Ambulans şoförü Ebu Mecid ile röportaj Sağlık görevlisi Amir el-Mast ile röportaj Suriye'nin Halep kentinde Beşşar Esed rejiminin kuşatmasındaki muhalifler ve siviller, "kent terk ediliyor" propagandasına rağmen yerlerinde kalmaya devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ebu Necip ile röportaj

Halep sakinlerinden Rami Ebu Said ile röportaj

Halepli Ammar Ensari ile röportaj

Muhammed Şeyh el-Lütfi ile röportaj

Ambulans şoförü Ebu Mecid ile röportaj

Sağlık görevlisi Amir el-Mast ile röportaj

Suriye'nin Halep kentinde Beşşar Esed rejiminin kuşatmasındaki muhalifler ve siviller, "kent terk ediliyor" propagandasına rağmen yerlerinde kalmaya devam ediyor.

Ülkenin kuzeyindeki Halep'in doğusunu kuşatma altında tutan rejim ve havadan yoğun biçimde bombalayan Rusya, silahlı muhalif grupların ve sivillerin kenti terketmesi için baskılarını sürdürüyor.

Yaklaşık 300 bin kişinin yaşadığı doğu Halep'in tahliyesi için, Rusya'nın önceki gün açıkladığı planın ardından rejim güçleri kentten ayrılmaların başladığı ve süreceği propagandasını yapmaya başladı.

Halep'teki AA muhabirlerine açıklama yapan sokaktaki siviller ve silahlı muhalif grupların sözcüleri ise bu iddiaları redettti.

"Rejim ne yaparsa yapsın ben buradayım"

Halep sakinlerinden Rami Ebu Said, bombardımana rağmen Halep'i terk etmeyeceğini söyledi. Ebu Said "Burada kaderimiz ölmekse ölürüz, ölmezsek de zafere kavuşacağız inşallah." diye konuştu.

Ebu Necip de kuşatmaya ve bombardımana rağmen Halep'in özgürleşeceğini ve kuşatmanın kırılacağını dile getirdi.

Halepli Ammar Ensari ise, duygularını şu sözlerle anlattı:

"Burası benim vatanım, ben burada doğdum ve büyüdüm. Yıkıntı ve kuşatmaya rağmen buradan çıkmayacağım, rejim ne yaparsa yapsın ben buradayım."

Halep kuşatmasının daha önce kırıldığını ancak kentten çıkmadığını anımsatan Muhammed Şeyh el-Lütfi ise "Burası benim vatanım, gideceksem kime bırakacağım? Burayı sonuna kadar savunacağız ve Allah'tan bize zafer nasip etmesini istiyoruz. Kuşatma her ne kadar zor olursa olsun gün gelecek kırılacak." ifadelerini kullandı.

Geçen haftalarda Halep'in 4 yıldır ilk defa bu kadar yoğun bombardımana maruz kaldığını hatırlatan ambulans şoförü Ebu Mecid ise "Her türlü silah kullanıldı. Ama buna rağmen biz insanları kurtarma görevimize devam edeceğiz" dedi.

Sağlık görevlisi Amir el-Mast da Halep'in kendilerine ait olduğunun altını çizerek, düşüncelerini "Bu şehir bizim şehrimizdir, kime bırakacağız? Halep'ten çıkarsak, Suriye'nin tümünde bombardıman var. Kaderde yazılandan kaçılmaz." sözleriyle özetledi.

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed Suriye Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title