Haberler

Muhalefet, Dışişleri Komisyonu Toplantısını Terk Etti

Dışişleri Komisyonu'nun CHP ve MHP'li milletvekilleri, "Dışişleri Bakanlığı'nın, Irak'ta yaşanan son olaylar, IŞİD'in Musul Başkonsolosluğu'nu basarak, başkonsolos ve personeli rehin alması konularında komisyonu bilgilendirmemesini" gerekçe gösterdi ve toplantıdan ayrıldı.

COŞKUN ERGÜL - TBMM Dışişleri Komisyonu'nun CHP ve MHP'li milletvekilleri, " Dışişleri Bakanlığı'nın, Irak'ta yaşanan son olaylar, IŞİD'in Musul Başkonsolosluğu'nu basarak, başkonsolos ve personeli rehin alması konularında komisyonu bilgilendirmemesini" gerekçe göstererek, toplantıyı terk etti.

Dışişleri Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır başkanlığında, gündeminde yer alan 10 uluslararası anlaşmanın onaylanmasına ilişkin kanun tasarılarını görüşmek üzere toplandı.

Bozkır, toplantıyı açtıktan sonra, gündemde yer alan tasarılarının görüşüleceğini söyledi.

Komisyonun CHP ve MHP'li milletvekilleri, " Dışişleri Bakanlığı'nın komisyon üyelerine, Irak'ta yaşanan son olaylarla ilgili bilgi vermesi" için yazılı müracaatta bulunduklarını, ancak bunun yerine getirilmediğini gördüklerini ifade ederek, toplantı salonunu terk etti.

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta muhalefet olarak, İçtüzük hükümleri çerçevesinde, bu haftaki toplantıda, Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin başta Musul olayları olmak üzere Irak'taki gelişmelerle ilgili komisyon üyelerini bilgilendirmesini istediklerini kaydetti.

Başkan Volkan Bozkır'ın gündemi açtıktan sonra, gündemde Musul konusunun olmadığını gördüklerini belirten Öner, şöyle konuştu:

"Gündemde rutin konular vardı. Halbuki içinde bulunduğumuz dönemde, önemli dış politika konuları ve IŞİD'in yarattığı olaylar, katliamlar, Musul Başkonsolosluğu'nda rehine alma olayları var. Komisyon üyelerini bilgilendirme isteğimizin neden yerine getirilmediğini sorduk. Başkan Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanlığı'nın 'bu aşamada bu konunun görüşülmesinin doğru olmadığını' söylediğini aktardı.

Biz de bunun üzerine Irak'ta yaşananların, Musul konusunun önemli olduğunu belirterek, rutin konuları görüşmenin bu aşamada fazla bir önemi olmadığını belirttik. IŞİD bin 700 kişiyi hunharca katletti. Musul Başkonsolosluğu tehlikeye girdi, vatandaşlarımız tahliye edilmedi, olaylar yaklaştığında personel sayısı azaltılmadı, baskın olduğunda kritik evraklar yakılmadı. Türkiye'nin IŞİD'e yardım ettiği, sempati duyduğuna ilişkin basında haberler yer alıyor. Orada Türkmenler var, Araplar var, Kürtler var."

Öner, bütün bu konular gündemde iken, rutin konuları görüşmenin bir anlamının olmayacağını, sadece bu konuları görüşmenin milli iradeye saygısızlık olacağını belirterek, toplantıyı terk ettiklerini kaydetti.

MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay da Irak'ta ve Musul'da yaşanan son gelişmeler konusunda Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin komisyonu bilgilendirmesi için yazılı müracaatları olduğunu söyledi.

Bu isteklerinin 2 haftadır karşılanmadığını kaydeden Toskay, "Bu aşamada mevcut konuları görüşmenin anlamsız olduğunu söyleyerek toplantıyı terkettik. MHP'den ben ve Sayın Sinan Oğan, CHP'den de Sayın Ali Haydar Öner ve Ayşe Eser Danışoğlu vardı" dedi.

"Dışişleri Bakanlığı yetkilileri komisyona gelip, komisyon üyelerini bilgilendirme lüzumunu hissetmiyorlar" diyen Toskay, Komisyon Başkanı Bozkır'ın, "Bu konuda girişimde bulunduğunu, ancak bakanlık yetkililerinin, "bu aşamada bilgi vermenin doğru olmayacağını" söylediklerini kaydetti.

Komisyon, daha sonra gündemdeki 10 tasarıyı görüşerek, 9'unu kabul etti. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Dışişleri Bakanlığı Volkan Bozkır Musul Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title