Haberler

Muhabirlikten Medya Patronluğuna

Güncelleme:

Zonguldak'ta, yerel gazetelerde 9 yıl muhabir olarak çalıştıktan sonra kendi dergi ve gazetesini çıkaran Ali Rıza Tığ, şimdi de yerel televizyon kanalı sahibi oldu.

Zonguldak'ta, yerel gazetelerde 9 yıl muhabir olarak çalıştıktan sonra kendi dergi ve gazetesini çıkaran 42 yaşındaki Ali Rıza Tığ, şimdi de yerel televizyon kanalı sahibi oldu.

Liseyi bitirdikten sonra 17 yaşında yerel bir gazetede muhabir olarak işe başlayan Ali Rıza Tığ, 9 yıl boyunca yazı işleri müdürlüğü, genel yayın yönetmenliği görevlerinde bulundu. Ulusal bir televizyon kanalının Zonguldak temsilciliğini de yapan Ali Rıza Tığ, kendi dergi ve gazetesini çıkarma kararı aldı. Tığ, önce aylık dergi, birkaç yıl sonra da gazete kurdu. Tığ'ın, bir süre haftalık yayın yaptıktan sonra günlüğe çevirdiği gazetesi ve daha sonra hayata geçirdiği internet haber sitesi kentte ilgiyle takip edildi.

Tığ, 3 ay önce de Zonguldak'ta yayın yapan televizyon kanalını satın aldı. 3 ayda tamamlanan teknik alt yapı çalışmalarının ardından haber kanalına dönüştürülen ve ismi de Pusula Tv olarak değiştirilen kanal, geçen hafta yayına başladı.

25 KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLIYOR

Gazete ve televizyon kanalında 25 kişiye iş imkanı sağlayan Pusula Radyo Televizyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Tığ, gazete ve dergiden sonra televizyon kanalı sahibi olmanın kendisine heyecan verdiğini söyledi. Televizyonculuğun çok pahalı bir iş olduğunu belirten Tığ, şöyle dedi:

"Biraz birikimimiz vardı. Kredi kullandık. Bir hayalimizi gerçekleştirmiş olduk. Ama bu hayal benden çok beraber çalıştığımız arkadaşlarımın hayaliydi. Bu çok az insana nasip oluyor. Biz muhabir iken bir haber kanalı yaptık. Bu herkese nasip olacak bir şey değil." - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Rıza Tığ Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title