Haberler

Muğla Köyceğiz de Fetö/pdy Soruşturmasında 10 Tutuklama

Köyceğiz de FETÖ/PDY soruşturmasında 10 tutuklamaMuğla'nın Köyceğiz ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada gözaltına alınıp adiyeye sevk edilen 13 kişiden aralarından Köyceğiz imamının da bulunduğu 1'i kadın 10'u tutuklandı.

Köyceğiz de FETÖ/PDY soruşturmasında 10 tutuklama

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada gözaltına alınıp adiyeye sevk edilen 13 kişiden aralarından Köyceğiz imamının da bulunduğu 1'i kadın 10'u tutuklandı.

Köyceğiz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, gecen 9 Ağustos'ta aralarında Fetullahçı yapılanmada 'abla' olarak nitelenen edilen iki kadın, işadamları ve öğretmenlerin bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, örgüt içinde şifre olarak kullanılan 1 dolarlar, çok sayıda bilgisayar, örgütsel doküman ile terörist başı Fetullah Gülen'e ait kitaplar ele geçirildi. Şüphelilerin Fetullah Gülen'e ve FETÖ/PDY'ye para transferi yaptıkları, bazı kişilerden zorla bağış adı altında haraç aldıkları, topladıkları paralarla Gana'ya yapılacak okulda kullanmayı planladıkları belirlendi. Şüphelilerin ayrıca bölgede çok sayıda arazi aldıkları, bazılarının hesabında yüklü paraların bulunduğunun tespit edildi.

Beş gün gözetim altında tutulan şüpheliler şüpheliler arasında Muğla finansörü de bulunduğu öğrenildi. FETÖ'ye finansal destek sağladıkları iddia edilen öğretmenler T.T. Tahir Tuluk, B.T. (Bahar Tuluk), M.K. (Metin Karakuş) A.K. (Ayşe Karakuş), emekli imam Ö.T. (Ömer Tekin), inşaat malzemeleri satışı da yapan müteahhit İ.K. (İlyas Karaaslan), Fetullah Gülen'e yakınlığı ile tanınan ve FETÖ/PDY'nin Muğla sorumlusu olduğu ileri sürülen M.Ç. (Mehmet Çetinkaya), bir süre önce açığa alınan imam Ü.B. (Übeyir Karaduman), emekli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni M.U. (Mevlüt Uysal), M.S. (Musa Salar), A.S. (Adnan Salar), E.U. (Enes Uysal), işadamı M.A. (Mehmet Aydın), dün (Cumartesi) akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Gece boyunca ifadelerine başvurulan şüphelilerden M.K., A.K. ve M.S., adli kontrol şartıyla serbest bırıkılırken, diğer 10'u ise tutuklandı.

Öte yandan FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmaların derinleşerek devam haklarında yakalama kararı bulunan S.Ü. (SinanÜnlü), eşi Ş.Ü. (Şule Ünlü), Ö.K. (Ökkeş Külahlıoğlu) ve Z.A.'nın (Zeki Akdeniz) ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü arandıkları öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Köyceğiz Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title